Doga Harikasi Su Kaynagi Ziyaretçilerini Agirliyor

Doga Harikasi Su Kaynagi Ziyaretçilerini Agirliyor

Van’in Bahçesaray ilçesinde dagin altindaki magaradan çikan ve yörede "subasi" olarak adlandirilan doga harikasi su kaynagi ziyaretçilerini agirliyor.

3 bin 500 rakimli daglari, soguk akan çaylari ve yesil dogasiyla bilinen Bahçesaray’a ziyaretçi akini. Çetin geçen kis mevsimi nedeniyle yilda sadece 6-7 ay misafir agirlayan Bahçesaray ilçesi, güzellikleriyle görenleri adeta büyülüyor. Yüksek daglarin arasinda ve yesillikle çevrili el degmemis cografyasiyla özellikle ilkbaharda her kösesinin ayri bir tabloya dönüstügü ilçe; ormanlik alanlari, soguk akan çayi, kirmizi benekli alabaligi, ceviz agaçlari ve bal üretimiyle bölgede ismini duyuran ilçeler arasinda yerini aliyor. Bahçesaray ilçe merkezine 2 kilometre uzaklikta olan ve magarayi andiran bir dagin içinden çikan su ise ilçenin ihtiyacini karsilamasinin yani sira kayalarin arasinda büyük bir cosku ile akmasiyla ziyaretçilerine essiz dogal güzellik sunuyor.

Bahçesaray’in içerisinden akan Müküs çayinin kaynaginda olduklarini ifade eden Ziya Türk isimli vatandas, “Burasi yöre halki tarafindan da subasi olarak aniliyor. Bu yil kisin yagan kar ve özellikle ilkbaharda yagan yagmurlardan dolayi Bahçesaray çayi kaynagindan güçlü bir sekilde çikiyor. Selaleyi andiran görüntü var. Çok güzel bir manzara. Yagislar çok oldugu için yaz bölgeye biraz geç geldi. Evlerinde durmaktan sikilan vatandaslar havalar düzelince buraya piknik yapmaya geliyor. Ayni zamanda buradan çikan su Bahçesaray’in içerisinden akarken debisi yüksek oldugu için rafting sampiyonalarinin bazi ayaklari burada gerçeklestiriliyor. Dolayisiyla doga güzelligiyle ve sportif güzelligiyle Bahçesaray’in içerisinden akarak Botan çayina karisan Müküs çayi aslinda bölgeye hayat veriyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile