Doga Harikasi Tuz Gölü Semalarinda Uçurtmalar Havalandi

Doga Harikasi Tuz Gölü Semalarinda Uçurtmalar Havalandi

Aksaray’in Eskil ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Tuz Gölü’nde uçurtma senligi düzenlendi. Uçurtmasini alan çocuklar aileleriyle birlikte Tuz Gölü’nün yolunu tutarken, uçurtmalar renkli görüntüler olusturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari Eskil Hükümet Konagi önünde basladi.

Devam eden kutlamalarda tüm ögrenciler ellerindeki uçurtmalarla Tuz Gölü’ne geldi. Burada organize edilen etkinlik çerçevesinde uçurtmalar Tuz Gölü semalarinda uçurulurken, renkli görüntüler ortaya çikti. Etkinlige katilan vatandaslar piknik yapma firsati da bulurken çocuklar gün boyu uçurtmanin tadini çikardi.

Etkinlige katilan Ilçe Milli Egitim Müdürü Ibrahim Kiliçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami çerçevesinde ilçedeki programdan sonra Tuz Gölü’ne gelerek uçurtma senligi yapildigini söyledi.

Yaklasik 2 bin kisinin katildigini belirten Kiliçer, “Buradaki amacimiz çocuklarimizin bayramlarini kutlamak, bayramlarini yasamak. Tuz Gölü, ilçeye yakin olmasina ragmen birçok veli ve ögrencimiz Tuz Gölü’ne daha önce gelmedi. Bu sayede Tuz Gölü’nün essiz manzarasinda doya doya eglenmelerini sagladik. Yemekler yendi, uçurtmalar uçuruldu çok güzel bir etkinlik oldu, emegi geçenlere, etkinlige katilanlara tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile