Doga Kolejli Nazim, Azmiyle Herkesi Duygulandirdi

9 yil önce ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji'nde ortaokul egitim hayatina baslayan ve bu yil Beyoglu Kampüsü'nden mezun olarak Hacettepe Üniversitesi'ni kazanan otizmli Nazim Özgün Ipek, okul bulma ve egitim sürecinde yasadigi zorluklari Twitter’da dile getirdi.

ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji'nden yapilan açiklamaya göre, 16 sene önce asperger otizm raporu verilen ve 9 ilkokul 6 ortaokuldan kabul alamayan otizmli Nazim Özgün Ipek, ilkokul ögretmeni Gönül Sözöz'e seslenerek kendisine verdigi emek için tesekkür etti.

Ilkokul ögretmeni Gönül Sözöz ile çekilmis fotografini paylasan Ipek, yasadiklarini söyle ifade etti:

"Bugün Hacettepe kazanmis otizmli/Aspergerli Nazim iste benim. Çünkü canim Gönül ögretmenim 'Ben seni okuturum çocugum' dedi, hepsi bu. Yeter ki engel olmayin. Size eski ama çok gerçek bir hikayem var, özellikle ilkokul ögretmenleri okursa çok sevinirim. Fotograftaki ilkokul ögretmenim, Gönül Sözöz. Hiç otizmli ögrencisi olmamis 25 senelik ilkokul ögretmeniydi. Çok çocuk okuttum, otizm bilmem, ama anlatirsan okuturum, demis anneme."

Ailesinin disinda kimsenin kendisiyle temasina izin vermedigini ifade eden Ipek, Gönül ögretmenle kurabildigi yakin iletisimi, "Gönül ögretmenim kocaman sarildi ilk gün, önce ittim onu, annem ve ablam disinda kimse dokunamazdi bana. 'Sen bana alisacaksin çocugum, bana otizm ögretirsen ben de sana okumanin zevkini ögretecegim' dedi. Hiç unutmadim. 'Gözünün içi gülüyorsa kötü bir sey olmaz' diye düsündüm." sözleriyle ifade etti.

- "Basaracagina inaniyorduk"

Egitimde ögretmen yaklasiminin önemine dikkat çeken Nazim Özgün Ipek, bu yil ilk tercihi olan Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümünü kazandi. ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji Beyoglu Kampüsü Lise Müdürü Gökhan Eroglu, Nazim’in lise hayati boyunca annesiyle beraber her adimini, her gelisimini yakindan takip ettiklerini belirterek, "Nazim bize güvendi. Biz de tüm ögretmenlerimizle, arkadaslarinin da destegini alarak onun yaninda olduk. Basaracagina inaniyorduk." degerlendirmesinde bulundu.

ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren ise sosyal medyada Nazim’in hikayesini alintilayarak, "Sevgili Nazim, Basari hikayenle ve azminle bizleri çok duygulandirdin. Gönül Ögretmen basta olmak üzere görevini çocuk sevgisiyle yapan tüm ögretmenlerimize sonsuz tesekkürler. Üniversite hayatinin da ITÜ ETA Vakfi Doga Kolejindeki kadar basarili geçmesini diliyorum. Tebrikler." paylasiminda bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile