Doğa Okulları Bursa'da Üstün Zekalı Çocukları Eğitecek

Yeni eğitimöğretim döneminde Bursa'nın ilk üstün zekalılar ilköğretim okulu, Hamitler Kampüsü'nde açılacak.

Doğa Okulları, yeni eğitim-öğretim döneminde Bursa'nın ilk üstün zekalılar ilköğretim okulunu Hamitler Kampüsü'nde açacak.

Doğa Okullarından yapılan açıklamaya göre, Bursa Hamitler Kampüsü'ndeki Üstün Zekalılar İlköğretim Okulu, kapasitelerini en yüksek seviyede kullanmaları özel eğitimle ve öğretmenlerle mümkün olan üstün zekalı çocuklar için yeni eğitim-öğretim döneminde kapılarını açacak.

Söz konusu okulda, 130 ve üzeri IQ'su (zeka katsayısı) olduğu belirlenen çocuklar öğrenim görebilecek. Çocukların eğitiminin Latince'den astronomiye fark derslerle zenginleştirileceği okulda, bilgisayar ve robotik sınıfları da bulunacak.

Üstün zekalı bireylerin toplumun yüzde 2'lik grubunu temsil ettiği belirtilen açıklamada, 'Çocuğun üstün zekalı olduğunun tespitinin mutlaka bir uzman tarafından özel zeka testleriyle belirlenmesi gerekiyor' denildi.

Açıklamada, test sonucu IQ puanı 120-130 arası olarak belirlenen çocukların 'parlak zekalı', IQ'su 130 ve üzeri olan çocukların 'üstün zekalı', 145 ve üzeri olan çocukların ise 'dahi' olarak tanımlandığı bildirildi.

Üstün zekalı çocukların fiziksel gelişiminin de yaşıtlarından önde olduğuna işaret edilen açıklamada, 'Bu çocuklar erken yürüyor ve erken konuşuyorlar. Küçük yaşta geniş bir söz dağarcığına sahip oluyor, kendilerini iyi ifade edebiliyorlar. Her şeye karşı meraklı ve özel ilgi alanlarına sahip çocuklar oluyorlar. Yaşıtlarına göre gelişkin bir akıl yürütme ve soyut düşünme yetenekleri bulunuyor. Hızlı öğrendikleri için derslerden çabuk sıkılıyorlar ve dersin işleyişini etkileyebiliyorlar. Bu durum bazen 'davranış bozukluğu olan çocuk' olarak algılanmalarına neden olabiliyor.' ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile