Doga Severler Için Sakli Bir Güzellik; Ispir Yedigöller

Doga Severler Için Sakli Bir Güzellik; Ispir Yedigöller

Ovit Dagi’nin güney yamaçlarinda bulunan Ispir Yedigöller, küçüklü büyüklü tepelerin arasina dizilmis 11 turkuaz renkli volkanik gölü ile Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken essiz yerlerden birisi olarak ifade ediliyor.

Erzurum Valiligi tarafindan yapilan paylasimda; yükseklikleri yaklasik 4 bin metreyi bulan Kaçkar Daglari’nin güneyinde yer alan Ispir Yedi Göller’in, iklim sartlari ve dogal güzellikleriyle doga turizmi için oldukça elverisli oldugu dile getirildi.

Ispir Yedigöller ile ilgili yapilan paylasimda su ifadelere yer verildi, “Ispir’e 39, Erzurum’a ise 115 km uzakliktadir. Genellikle göl bölgesine Moryayla üzerinden kuzeybatiya giden yol takip edilerek ulasilmaktadir. Yedigöller’de kamp yapmak için en uygun zaman haziran ile agustos aylari arasidir. Volkanik yapidaki Yedigöller’de; keklik, vasak, çengel boynuzlu dag keçisi, yaban ördegi, kirmizi benekli alabalik, porsuk, boz ayi, kara kartal, atmaca, dag kargasi, dag engeregi gibi ender bulunan hayvan türleri yasamaktadir. Dogal bir kamp alani olan göl bölgesinde tesis bulunmadigindan kampçilarin ihtiyaçlarini merkezi yerlerden karsilamasi gerekmektedir. Lütfen alandan ayrilirken çevrenizdeki çöpleri toplayarak dogayi temiz birakmaya özen gösterelim. Keyifli kamplar.”

Erzurumlu dogasever Bülent Erkan yedi göllerin yaz sezonu açmaya hazirlandigini belirterek, “30 göller parkurunun sadece bir kismi çifte göller ve yedi göller. 30 göller parkurunun digerleri Yedigöl Köyü’nün Livasor vadisinde yer almaktadir. Aksu Vadisini olusturan ana koldur. 30 göller parkurunun tamamini yapmak isteyenler Yedigöl Köyünün eski Salkin Yaylasinda kamp atmak zorundadir. Diger türlü sâdece yedi göller ve çifte gölleri yapabilir. Birlikte Ispir’in dogasini Kaçkar Daglari’nin güneyini kesfedelim.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile