Doğada İftar İçin Kameriye Nöbeti

Doğada İftar İçin Kameriye Nöbeti

Sivas'ta sıcak havadan bunalan ve iftarlarını doğada temiz havada açmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Paşabahçe Mesire Alanı'nda yer bulmak için sahurdan itibaren kameriye nöbeti tutuluyor.

Kent merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Paşabahçe Mesire Alanı'nın iftarda ve sahurda vatandaşların uğrak yerleri arasında olması nedeniyle boş kameriye bulmak isteyenler güçlük yaşıyor. Oruçlarını kameriyede açmak isteyen vatandaşlardan bazıları sahurdan sonra mesire alanının yolunu tutarak iftar saatine kadar "kameriye nöbeti" tutuyor.

Özellikle hafta sonları vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği piknik alanında boş kameriye bulamayanlar ise çimler üzerinde iftar yapmak zorunda kalıyor.

Paşabahçe mesire alanına iftar vaktinden saatler önce gelen vatandaşlar, hazırlıklara başlıyor. Kimileri evlerinden getirdiği yemeklerle iftara hazırlanırken kimileri ise mangalda hazırladığı etlerle akşam ezanının okunmasını bekliyor.

Ezanın okunmasıyla oruçlarını açan vatandaşlar, daha sonra açık havanın keyfini çıkarıyor.

- Sahurdan iftara kameriye nöbeti

Piknik alanındaki kameriyeye sahurda gelerek yerleşen Hayati Tipici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paşabahçe Mesire Alanı'nda güzel bir ortam olduğunu söyledi.

Tabiatı ve doğayı sevdiğini dile getiren Tipici, "Sahurda gelerek burada yattım, geldiğimde de burada insanlar vardı. Misafirlerimle iftar edeceğiz ve sahura kadar da burada olacağız. Yer bulmak için nöbet tuttuk ama buradaki güzel ortam buna değiyor" dedi.

İftardan yaklaşık 13 saat önce piknik alanına geldiğini ve boş kameriye bulmakta güçlük yaşadığını anlatan Bekir Cinas da Paşabahçe mesire alanındaki sosyal tesislerin yeterli olması nedeniyle bölgeyi tercih ettiklerini kaydetti.

Sabah saat 08.00'de mesire alanına geldiğini ve bulduğu kameriye de çocuklarıyla nöbet tuttuğunu söyleyen Turhan Duymuş ise "Hafta tatilinde açık havada iftar yapmak istedik. Daha büyük kameriyede piknik yapmak istiyorduk ama çok erken saatlerde onlar tutulmuş" diye konuştu.

- Paşabahçe Mesire Alanı genişletilecek

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan da 240 dönüm üzerine kurulu piknik alanının halkın cazibe merkezi olduğunu söyledi. Mesire alanında yaklaşık 350 kameriye bulunduğunu ifade eden Ceyhan, bölgenin aynı anda bin 500 kişiye hizmet verebilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Piknik alanının her dönemde vatandaşların cazibe merkezi olduğuna dikkati çeken Ceyhan, "Piknik alanı ramazan ayında iftarda daha fazla rağbet görüyor. Sadece iftar değil, sahur hatta bir sonraki günün iftarını burada bekleyen vatandaşlarımız var" dedi.

Ceyhan, doğayı, hayatı seven ve aile bağları güçlü olan kişilerin piknik alanında iftarlarını birlikte yaptıklarını anlattı.

Piknik alanındaki altyapının güzel olduğunu ancak yoğun talebe cevap veremediğini söyleyen Ceyhan, "Belediyemizin yeni kamulaştırma yaptığı 140 dönüm yer var. Bunun 30 dönümünü bu sene hizmete açmış olacağız. O alanı da dahil ettiğimiz zaman burası 270 dönüme çıkacak. İnşallah, önümüzdeki yıl da kalan bölümü tamamlayacağız. Buranın dışında da şehrimizin diğer bölgelerinde cazibe alanları oluşturmamız lazım. Bu konuda da çalışmalara başladık" diye konuştu.

Paşabahçe mesire alanına girişte otomobillerden 3, büyük araçlardan ise 5 lira ücret alınıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile