Dogada Terkedilmis Bulunan 3 Baykus Yavrusunu, Bebek Gibi Beslediler

Dogada Terkedilmis Bulunan 3 Baykus Yavrusunu, Bebek Gibi Beslediler

Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Antalya Dogal Yasam Parki’nda yer alan klinikte, çesitli nedenlerle yaralanan ve hasta olan vahsi hayvanlar tedavi edilip, dogal yasama döndürülüyor. Parka getirilen üç yavru baykusun bakimlari özenle yapiliyor.

Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Antalya Dogal Yasam Parki, yarali ve hasta hayvanlara sifa oluyor. Parkin içerisinde bulunan klinikte dogada yarali olarak bulunan yaban hayvanlari tedavi edilerek dogal ortamlarina kavusturuluyor. Son olarak Doga Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlügü ekipleri tarafindan terkedilmis bulunan 3 baykus yavrusu Antalya Dogal Yasam Parki’nda tedaviye alindi. Özenle beslenen ve bakimlari yapilan sevimli yavrular, yetiskinlige eristiklerinde dogaya salinacak.

"Hedefimiz dogal ortamlarina kavusturmak"

Dogal Yasam Parki Sube Müdürü Aygül Arsun, Dogal Yasam Parki’nin Bati Akdeniz havzasinin önemli kurtarma hayvanat bahçelerinden biri oldugunu belirterek, "Bugün klinigimize getirilen Alaca baykus, Küçük baykus ve Peçeli baykus yavrularini besledik. Ayrica yarali bir Çoban aldatanin ve bir Saz delicesi’nin tedavisini yaptik. Su anda tedavisi devam eden ve paraliz durumu gözlemledigimiz bir sincabimiz da var. Ilk hedefimiz bu canlilari dogal ortamlarina kavusturmak. Ancak bazilari dogaya dönemiyor ve bu hayvanlar park içinde yasamlarini sürdürüyorlar" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile