Doğal Yaşam, Doğal Heyecan

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP) kapsamında hayata geçirdiği Çocuk ve Gençlik Merkezi, Sasalı'daki İzmir Doğal Yaşam Parkı'na düzenlediği ziyaretle yeni bir etkinlik gerçekleştirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP) kapsamında hayata geçirdiği Çocuk ve Gençlik Merkezi, Sasalı'daki İzmir Doğal Yaşam Parkı'na düzenlediği ziyaretle yeni bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe merkezden hizmet alan 60 çocuk ile 2 ebeveyn, merkez çalışanları, İGEP İzmir Yerel Teknik Destek Ekibi, proje uzmanı Hans Maeth ile Sosyal İşler Şube Müdürlüğü personeli katıldı. İlk olarak görevlilerin hazırladığı sunum eşliğinde, Doğal Yaşam Parkı hakkında bilgi alan çocuklar, daha sonra eğitim salonu içinde oluşturulan müzede havyan iskeletlerini inceleme ve tanıma fırsatı buldular. Görevliler eşliğinde parkın diğer bölümlerini gezen çocuklar, özellikle tropik merkezde keyifli dakikalar yaşadılar. Burada boa yılanıyla biraz ürkerek de olsa yakından ilgilenen çocuklar, tüm park alanını da aynı merak ve heyecanla gezdi.
İGEP nedir?
İç göçten kaynaklanan çevresel ve sosyo-ekonomik entegrasyon problemlerini hafifletmek amacıyla başlatılan İç Göç Entegrasyon Projesi, genelde, projenin faydalanıcıları olan İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinin kurumsal kapasitelerini artırmak; özelde, bu şehirlerdeki sokak çocuklarının rehabilitasyonlarına ve toplumla yeniden bütünleşmelerine destek sağlamak için hayata geçiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz Kasım ayında Yenişehir'de açtığı Çocuk ve Gençlik Merkezi'nden 400'e yakın çocuk ve ailesi yararlanıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile