Doğal Yaşam Parkı'nda Alageyik Sevinci

Doğal Yaşam Parkı'nda Alageyik Sevinci

Anadolu halk efsanelerine ve türkülere konu olan alageyikler de, İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki canlılar arasındaki yerini aldı

Anadolu halk efsanelerine ve türkülere konu olan alageyikler de, İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki canlılar arasındaki yerini aldı. Parka yeni katılan 4 alageyiğin, ziyaretçilerin ilgi odağı olması bekleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Doğal Yaşam Parkı, yeni katılan türler ve doğumlarla birlikte her geçen gün daha da zenginleşiyor. Son olarak alınan 4 alageyik, parkın canlı yaşamına yeni bir renk kattı. İzmir Doğal Yaşam Parkı ailesine katılan 2 dişi, 2 erkek geyik kısa sürede yaşam alanlarına uyum sağladı. Vahşi doğadaki koşullara yakın bir ortam sunulan ve tutsaklık duygusunu hissetmeyen alageyiklerin, güzellikleriyle parkın en ilgi çeken türleri arasına girmesi bekleniyor. Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, önümüzdeki süreçte alageyiklerin üremelerinin de sağlanacağını belirterek, soyu tükenme tehlikesi yaşayan pek çok canlı adına parkın önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile