Dogal Yasam Parki'nin 24 Sakininin Yeni Evi Antalya

Dogal Yasam Parki'nin 24 Sakininin Yeni Evi Antalya

Izmir Dogal Yasam Parki’nda dogan 6 türdeki 24 yaban hayvaninin yeni yuvasi artik Antalya Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi. Izmir Büyüksehir Belediyesi bu yer degisimiyle hem parktaki yasam kalitesini belli bir seviyede tutmayi hem de diger illerdeki hayvanat bahçeleriyle dayanismayi hedefliyor.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Dogal Yasam Parki’nda dogan 6 türdeki 24 yaban hayvanini, talepleri üzerine Antalya Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne ugurladi. Bu yer degisimiyle hem parktaki yasam kalitesini belli bir seviyede tutmayi hem de diger illerdeki hayvanat bahçeleriyle dayanismayi hedefleyen Izmir Büyüksehir Belediyesinin vedalastigi hayvanlar arasinda oklu kirpi, burma piton, kapibara, yaban keçisi ve kaplan bulunuyor. Dogal Yasam Parki’ndan diger belediyelere gönderilen hayvanlar arasinda ilk kez bir kaplan da yer aldi. Erkek kaplan henüz 18 aylik.

Erkek vasak Izmir’e dönecek

Antalya’ya gönderilen hayvanlar arasinda erkek vasak da bulunuyor. Ancak erkek vasak oradaki disi vasak ile çiftlestirildikten ve yavrulari dogduktan sonra tekrar Izmir’e dönecek. Izmir Büyüksehir Belediyesi Dogal Yasam Parki, geçen günlerde 12 türde 54 yaban hayvanini Usak Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne ugurlamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile