Dogan 'Kimyasal Gübreden Vazgeçilmeli'

Dogan 'Kimyasal Gübreden Vazgeçilmeli'

DÜZCE – Iklim Degisikligi ve Sürdürülebilirlik Baskan Yardimcisi Dr. Özgür Dogan bir an önce kimyasal gübreden vazgeçip organik gübre kullanimina geçilmesi gerektigini söyledi.

Düzce Üniversitesi Arastirma Dekanligi ile Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi tarafindan düzenlenen ’’Iklim Degisikliginde Ar-Ge ve Inovasyon Çalismalarinin Rolü’’ baslikli seminer gerçeklestirildi.

Istiklal Konferans Salonu’nda ki seminerin açilis konusmasini yapan Düzce Üniversitesi Arastirma Dekani Prof. Dr. Emine Tekin; iklim degisikliginde Ar-Ge ve Inovasyon çalismalarinin rolü konusunda is birligi yapmak isteyen akademisyenler ve kariyer olarak bu konulari hedefleyen ögrenciler için bu seminerin verimli olacagini ifade etti.

TÜBITAK MAM Iklim Degisikligi ve Sürdürülebilirlik Baskan Yardimcisi Dr. Özgür Dogan, iklim degisikliginde Ar-Ge ve inovasyon çalismalarinin rolü adli sunumunda; sera gazlarinin etkisi, Paris Iklim Anlasmasina göre Türkiye’nin 2053 yili hedefleri, iklim surasi, temiz enerji kaynaklari ve çesitleri, karbon yakalama ve depolama teknikleri, atik su aritma tesisleri, aritma çamuru yönetiminde sifir atik yaklasimlari, tarim sektöründe yesil dönüsüm ve mavi büyüme teknolojilerinin gelistirilmesi gibi konulara degindi.

Konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini paylasan Dogan, ’’Kimyasal gübreden vazgeçip organik gübre kullanimina geçmeli, plastigin yerini alacak biyo bazli üretime yönelmeli, yenilenebilir enerji kaynaklari artirilarak binalarin enerji verimliligi saglanmali, ulasimda elektrik enerjisi desteklenmelidir” seklinde önerilerini siraladi.

Programin sonunda Arastirma Dekani Prof. Dr. Emine Tekin tarafindan Dr. Özgür Dogan’a tesekkür belgesi takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile