Dogaseverler Kadiralak Yaylasi'nda Bir Araya Geldi

Dogaseverler Kadiralak Yaylasi'nda Bir Araya Geldi

15-22 Nisan tarihleri arasinda düzenlenen 48. Turizm Haftasi etkinlikleri çerçevesinde bir çok dogasever Kadiralak Yaylasi’nda bir araya geldi.

Mavi yildiz çiçekleri ile ön plana çikan Kadiralak Yaylasi’nin essiz güzelligi ve dogal zenginlikleri, Trabzon turizmi açisindan büyük bir önem tasiyor. Bu çerçevede sivil toplum kuruluslarinin da içinde bulundugu bir grup dogasever 15-22 Nisan Turizm Haftasi etkinlikleri çerçevesinde bir araya geldi. Etkinlige Tonya Kaymakami Adem Eser, Trabzon Il Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdogan ve vatandaslar da katildi.

Etkinlikte konusan Tonya Kaymakami Adem Eser, Kadiralak Yaylasi’nin tanitiminin tüm Türkiye’ye yayilmasi temennisinde bulunarak "6 aydir burada görevliyim. Bu yaylanin ilçemiz sinirlari içerisinde olmasindan dolayi çok mutluyum. Trabzon’un içinden ve sehir disindan gelen ziyaretçilerime hos geldiniz diyorum" dedi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdogan ise, "Burada doga spor dernekleri ve diger derneklerimiz ile beraber bugün buradayiz. Turizm Trabzon’un vazgeçilmez bir unsuru. Trabzon ekonomisinin yüzde 70’i turizmden geliyor. Turizm sezonu basladi ve bu sezonun 2023 yilina göre daha iyi olmasini bekliyoruz. Tüm hazirliklarimiz tamam. Bayram tatilinden itibaren yogunluk basladi.

Önümüzdeki aylardan itibaren yogunlugumuz her geçen gün artarak devam edecek" diye konustu.

Bilindigi üzere ‘Uluslararasi Bern Sözlesmesi’ geregi korunan yörede “Mor Yayla” ismi ile de bilinen her yil Nisan ayinda açan mavi yildiz çiçekleri ile meshur Trabzon’un Tonya ilçesine bagli son yillarda vatandaslarin ugrak yerlerinden biri haline gelen Kadiralak Yaylasi binlerce turisti agirliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile