Sivaslı ilçesi Payam mevkinde gercekleştirilen etkinlikte konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Uğur Ulaşoğlu, doğal hayatı koruma programı doğrultusunda doğaya bırakılan kekliklerin bölgede kene ve süne zararlısı ile mücadele çok önemli bir görev üsteleneceklerini söyledi.
Son yıllarda zirai ilaçlar ve bilinçsiz avlanma yüzünden yabani hayvanların sayısında azalma olduğunu kaydeden Ulaşoğlu şu bilgileri verdi:
''Ülkemizde doğal yaşamın korunması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bunlardan biride doğaya kınalı keklik bırakılması. Afyonkarahisar'da bulunan Şuhut Keklik Üretme Merkezi'nden temin edilen bin adet kekliği bu gün Sivaslı ilçesi kırsalına bırakıyoruz. Keklik çok dayanıklı ve faydalı bir canlı. Özellikle kene ve hububat tarlalarına büyük zararlar veren süne zararlısı ile mücadelede çok faydalı. Bölgenin doğal yapısı keklik için çok uygun. Dört yılda Uşak genelinde toplam 3 bin 500 keklik bıraktık. Biz doğaya bırakılan kekliklerin avlanmamasını istiyoruz. Bunun için bazı özel tedbirlerde alıyoruz. Amacımız il genelinde keklik sayısını artırmak ve bazı zararlılara karşı ekolojik mücadele yapmak'' dedi.
Sivaslı Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli ise yaban hayatının önemine dikkat çekerek ilçe halkı olarak bölgede keklik sayınını artması için halkı bilinçlendireceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından ekipler bin adet kınalı kekliği doğaya bıraktı.
Muhabir: Soner Kılınç
Yayıncı: Ramazan Ercan
Doğaya Bin Adet Kınalı Keklik Bırakıldı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ekipleri, kene ve süne zararlısı ile mücadele amacıyla, yaban hayatının koruma programı kapsamında doğaya bin adet kınalı keklik bıraktı.