Doğrudan Ticaret Tüzük toplantısı tutanakları Rum basınına sızdı

Avrupa Parlamentosu Siyasi Grup Başkanları'nın, KKTC hava ve deniz limanlarından AB ülkelerine ticaret yapılmasını düzenleyen Doğrudan Ticaret Tüzüğü'

  Avrupa Parlamentosu Siyasi Grup Başkanları ' nın , KKTC hava ve deniz limanlarından AB ülkelerine ticaret yapılmasını düzenleyen Doğrudan Ticaret Tüzüğü ' nün ele alınacağı bugünkü toplantısının " tutanak taslakları " Rum basınına sızdı .

Rum basınından Fileleftheros gazetesi , " Başkanlar Konferansı . . . Bugün Ticaret Tüzüğü Hukuk Komitesi ' ne . . . Karar Taslaklarını Yayınlıyoruz " başlığıyla yansıttığı haberinde , " ele geçirdiği " bugünkü toplantının tutanak taslaklarına dayanarak , Doğrudan Ticaret Tüzüğü ' nün , uzman görüşü alınması amacıyla resmen Avrupa Parlamentosu Hukuk Komitesi ' ne havale edilmesi kararı alınmasının beklendiğini okuyucularına duyurdu .

Bilirkişi görüşünün önümüzdeki sonbahardan önce yayınlanmasının beklenmediğini belirten gazete , sebep olarak Hukuk Komitesi ' nin bir sonraki toplantısının , yaz tatilinden sonra , önümüzdeki eylül ayına tarihlendiğini bildirdi .

Gazete konuyla alakalı olarak okurlarını , " Taslaktan ortaya çıktığı üzere Başkanlar Konferansı , 2010 sonunda siyasi karar almaya çağrılacak ki , bu ; doğrudan ticaretin bu aradaki dönemde , doğrudan müzakerelerde Kıbrıs Cumhuriyeti ' nin başı üzerinde Demokles ' in Kılıcı gibi sallandırılmak amacıyla kullanılacak . Başkanlar Konferansı karar taslağı temelinde , doğrudan ticaretin ; bir yandan Lefkoşa ' ya karşı baskı unsuru olarak işlemesi , öte yandan da Eroğlu-Hristofyas görüşmelerinde çözüm bulunamaması halinde hayata geçirilmeye çalışılması için Kıbrıs sorunundaki gelişmelerle el ele ilerleyeceği aşikârdır . ' Tutanak Taslağı ' nın bugünkü toplantıda onaylanması halinde Hukuk Komitesi ' nden bilirkişi görüşü alınması önerisinin sahipliğini ; iç kurallar temelinde , tüzüklerin hukuki zeminlerini inceleme sorumluluğunu önümüzdeki 6 aylığına üstlenecek olan Avrupalı Yeşiller üyesi Avrupa Milletvekili Eva Lihtenberker üstlenecek . Bu olgu dikkate alındığında da kendisinden önceki raportör Avrupa Halk Partili Avrupa Milletvekili Kurt Lehner ' in hazırladığı olumlu bilirkişi görüşü ' mesnetsiz ' görülüyor , çünkü onaylanmamış olmakla kalmadı , aynı zamanda ; Komisyon ' un Genişleme Müdürlüğü ve Sosyalistlerin müdahaleleri üzerine resmen yayınlanmadı da . " şeklinde bilgilendirdi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile