Dogu Akdeniz Ve Güneydogu Anadolu'da Orman Varligi Artiyor

Kahramanmaras Orman Bölge Müdür Yardimcisi Hakan Dogan: 'Son 17 yilda yaklasik 198 bin 71 hektar ormanlik alanimizi arttirarak, 273 milyon 467 bin fidani toprakla bulusturduk' 'Yesil vatan için canimiz pahasina çalisiyoruz. Isçisi, memuru, genel müdürü, ve bakani hepsi 7/24 sahada. Bir tane bile agaç yanmasin diye gerekirse canimiz pahasina çalismaktayiz. Çalismalarimiz da tüm hiziyla devam edecek' 'Yanan alanlar senesi içerisinde agaçlandiriliyor'

TUNAHAN AKGÜN - Kahramanmaras, Gaziantep, Kilis ve Hatay'da son 17 yilda orman alanlari hizla artarken bölgede 273 milyon 467 bin fidan toprakla bulusturuldu.

Yaz mevsiminin sicak ve kurak geçtigi bölgeler arasinda yer alan ve orman yangini riski açisindan 1. derecede hassas konumda yer alan Kahramanmaras Hatay, Gaziantep ve Kilis'te orman varliginin korunmasi ile arttirilmasi amaciyla çalismalar araliksiz sürdürülüyor.

Dogu Akdeniz ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde geçen yil çikan büyük orman yanginlarinin ardindan yanan alanlar ekiplerin ürettigi fidanlarla yeniden hayat buluyor.

Serinyol, Tekir, Göksun ve Gaziantep fidan sefliklerinde orman isçileri tarafindan 1 yil içerisinde üretilen 12 milyon fidan, Dogu Akdeniz ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde hem yanan ormanlarin hem de çorak ve kiraç topraklarin yesillendirilmesinde kullaniliyor.

Talep dogrultusunda hem bölge içi hem de bölge disina da gönderilen fidanlar, Türkiye'nin yesillendirilmesine katki sagliyor.

Kahramanmaras Orman Bölge Müdür Yardimcisi Hakan Dogan, AA muhabirine, sorumluluk alanlarindaki orman varliginin 869 bin 129 hektar oldugunu söyledi.

Bölgenin yüzde 31'nin orman alani oldugunu anlatan Dogan, orman varligini artirmak için büyük bir seferberlikle çalismalarini yürüttüklerini ifade etti.

Bölgede geçen sene çok sayida orman yangininin yasandigini hatirlatan Dogan, "Geçen yil bölgemizde 264 yangin çikti. Yanginlarda 5 bin 408 hektar alanimiz yandi. Kahramanmaras'ta 93 yanginda 305 hektar, Kilis'te 9 yanginda 5,6 hektar, Gaziantep'te 62 yanginda 93,14 hektar, Hatay'da ise 100 yanginda 5 bin 4 hektar ormanlik alanimiz yandi."

- "Yesil vatan için canimiz pahasina çalisiyoruz"

Cumhurbaskanligi, Tarim ve Orman Bakanligi ve Orman Genel Müdürlügü öncülügünde bölgede genis alanda agaçlandirma çalismalarinin yapildigini belirten Dogan, söyle devam etti:

"Ormanlik alanlarda agaçlandirma çalismalarimiz tüm hiziyla sürüyor. Son 17 yilda yaklasik 198 bin 71 hektar ormanlik alanimiz arttirarak 273 milyon 467 bin fidani toprakla bulusturduk. Bu çok büyük bir rakam. Çalismalarimiz 7/24 devam ettiriyoruz. Son zamanlarda orman yanginlarinin meydana gelmesi bizi çok üzüyor. Yesil vatan için canimiz pahasina çalisiyoruz. Isçisi, memuru, genel müdürü, ve bakani hepsi 7/24 sahada. Bir tane bile agaç yanmasin diye gerekirse canimiz pahasina çalismaktayiz. Çalismalarimiz da tüm hiziyla devam edecek."

- "Yanan alanlar senesi içerisinde agaçlandiriliyor"

Dogan, yanan ormanlik alanlarda hemen agaçlandirma çalismasi baslattiklarini animsatarak, bu konudaki faaliyetlerinin kesintisiz sürdügünü söyledi.

Yanan alanlar için Tekir, Göksun, Serinyol ve Gaziantep fidan sefliklerinde yogun çalisma yapildigini belirten Dogan, "Yanan alanlar senesi içerisinde agaçlandiriliyor. Bir kisminin dikimini yaptik, bir kisminda da çalismalar devam ediyor. En geç subat ve mart ayina kadar geçen seneki yanan alanlarla ilgili tüm çalismalarimiz bitmis olacak. Çalismalarimiz son hiz devam ediyor." diye konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile