Dogu Anadolu'da Kuvvetli Yagis Bekleniyor

Dogu Anadolu'da Kuvvetli Yagis Bekleniyor

Dogu Anadolu Bölgesinde kuvvetli yagis ve rüzgar bekleniyor.

Meteorolojiden yapilan son degerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçali, zamanla çok bulutlu ve ögle saatlerinden itibaren aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagmurlu olarak geçecek. Yagislarin Erzurum’un kuzeyi ile Erzincan, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde yerel kuvvetli olacagi öngörülüyor.

Hava sicakligi mevsim normallerinin altinda seyredecek. Rüzgârin güney ve güneybatidan hafif, zaman zaman kuvvetli rüzgar (40-61 km/saat) ve yer yer firtina (62-80 km/saat) seklinde esmesi tahmin ediliyor.

“Kuvvetli yagis uyarisi”

Bugün bölgede Erzurum’un kuzeyi ile Erzincan, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde görülecek saganak yagislarin yerel kuvvetli olmasi beklendiginden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, yagis aninda kuvvetli rüzgar ile ulasimda aksamalar gibi) karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

“Kuvvetli rüzgar uyarisi”

Bugün Erzurum’un güney kesimlerinde rüzgarin, güney ve güneybati yönlerinden kuvvetli (40-61 km/saat) ve yer yer firtina (62-80 km/saat) seklinde esmesi beklendiginden meydana gelebilecek olumsuzluklara (agaç ve direk devrilmesi, çati uçmasi ve ulasimda aksamalar gibi) karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile