Dogu Anadolu Erzurum 6.  Kitap Fuari Basliyor

Dogu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuari Basliyor

Dogu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuari 17-26 Mayis tarihleri arasinda Recep Tayyip Erdogan Fuar Merkezi’nde yapilacak.

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Erzurum’un, bir uygarlik sehri olmasinin yaninda, bünyesinde barindirdigi tarihi güzellikler ve kültür birikimiyle de farkli medeniyetlerin ortak degerlerine sahip oldugunu ifade ederek, “Ilk emri ‘Oku’ olan Yüce dinimizin ve “Bana bir harf ögretenin 40 yil kölesi olurum” diyen bu büyük medeniyetin zirve sehri, ilim, irfan ve bilginin de ayni zamanda baskentidir. Bilindigi gibi toplumda en deger verilen sey bilgidir. Bilgi ve kültür sehri Erzurum’da kitap okuma aliskanliginin yayginlasmasi adina sürdürdügümüz Dogu Anadolu Erzurum Kitap Fuari’miz ile 10 yilda nice yazar ve yayin evini sehrimizde kitapseverler bulusturduk.” dedi.

“10 yilda 2 milyon ziyaretçi”

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altinok ile birlikte Dogu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuari hakkinda Müceldili Konagi’nda basin mensuplariyla bir araya gelen Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, egitim en büyük önceliklerinden birisi oldugunu belirterek, “Sehrimizin sosyal dokusuna egitim ve ögretimle, sosyal ve kültürel projelerle yön veren bu anlayisimizla hem sehrimizin iktisadi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatina katkida bulunuyor hem de çocuklarimizi Kitap Dünyasi ile bulusturmaya, yavrularimiza kaliteli bir Bilgi Toplumu için yeni ufuklar açmaya devam ediyoruz. Evet bugün gelinen noktada 10 yilda yaklasik 2 milyonu askin ziyaretçiye ulasan bu egitim projesini bu yil da bambaska bir konseptle kitapseverlerin begenisine sunuyoruz.” diye konustu.

“30 bin kumbara dagitildi”

Dogu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuari’nin, 9 gün boyunca seçkin yazarlari okuyucuyla bulusturacaklarini ve fuara 130 yayin evi katilim saglayacagini vurgulayan Baskan Sekmen, "Fuarimiz agirlikli olarak kültür yayinlarindan olusacak. 50’ye yakin söylesici ve yazar kitap fuarinda olacak. 2 yerli ve 1 ulusal olmak üzere toplam 3 sahaf fuarimiza katilacak. Bu arada Ilkögretim okullarimiza çocuklarimiz için 30 bin kumbara dagitildi. Kitap fuarimiz süresince her gün söylesi, panel, kültürel etkinlikler, sinema kusagi, âsiklik gelenegi, türkülü hikâyeler gibi etkinlikler olacak. Ülkemiz genelindeki üniversitelerden Istanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversitelerimizden konusmaci hocalarimiz fuarimizdaki etkinliklerde bilgi paylasimi yapacaklar. Fuarimiza katilacak yayin evlerimizle okurlarimizi yaklasik 165 bin kitap çesidi ile bulusturacagiz.” seklinde konustu.

“Okullardan fuar alanina otobüs servisi”

Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan belediyeye bildirilen okullardaki yaklasik 130 bin ögrenciyi her gün fuar merkezine ziyaretlerini saglayacaklarini anlatan Baskan Sekmen, sözlerini söyle sürdürdü, ”17-26 Mayis tarihleri arasinda her gün saat:09.00’dan itibaren Havuzbasi Kent Meydani ve her iki üniversitemizin kampüsünden devamli rink seferleri yapilacak. Fuarimizin açilisina Milli Egitim Bakanimiz Sayin Prof. Dr. Yusuf Tekin Bey’i onur konugu olarak davet ettik. Fuarimiza Üstün Dökmen, Ekrem Erdem, Sinan Yagmur, Vehbi Vakkasoglu, Merve Gülcemal, Serdar Tuncer, Dilek Cesur, Sitki Arslan, Ihsan Süreyya Sirma, Mustafa Armagan, Cihat Yayci gibi yazarlarimizi davet ettik. Öte yandan fuarimiz hafta içi 09.00-20.00 hafta sonu da 10.00-20.00 saatleri arasinda açik olacaktir. Bu güzel organizasyonun olusmasinda emegi geçen mesai arkadaslarimi takdir ve tebrik ediyor, fuarimizin sehrimiz ve bölgemizin ilim, düsünce ve fikir yasamina katkida bulunmasini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile