Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti 37 Yaşında

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) 37 yaşına girdi.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, yaptığı açıklamada, 24 Kasım 1979'da kurulan derneğin, bölgede yerel ve yaygın basında görev yapan çalışanları bünyesinde topladığını belirtti.

Özsoy, DAGC'nin görev aldığı çatı örgütlerde mesleki sorunları yerel ve ulusal platformlarda dile getirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'DAGC, Türkiye genelinde ve bölgemizdeki meslek örgütleri ve çatı örgütümüz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile yakın ilişkilerini sürdürmektedir. Bugün gelinen noktada DAGC önderliği ve genel başkanlığında Bitlis’ten Iğdır’a kadar Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 14 il Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu çatısı altında birlikte hareket etmektedir. Türkiye’de önemli bir saygınlığa sahip olan DAGC, Türkiye’deki 81 il cemiyeti ve 8 Gazeteciler Federasyonunu çatısı altında toplayan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun başkan vekilliği görevini de büyük bir saygınlıkla yürütmektedir. Geçen bu sürede özveri ile görev yapan meslektaşlarımız cemiyetimizin gelişmesine önemli katkı sunmuş çaba harcamıştır. Bu çabayı yürekten ortaya koyanlar her türlü saygı ve takdiri hak etmektedir. DAGC’nin daha nice yıllara ulaşmasını, kuruluşumuzun 37. yılının camiamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile