Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinden 'URGE Projesi'

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) amacıyla hazırladığı projenin Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandığı bildirildi.

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, yaptığı açıklamada, üyelerinin ihracatını artırmak için girişimlerde bulunan DAİB'in, 2016-2018 yılları arasında gerçekleştireceği gıda ve inşaat sektörlerinin ihracat kapasitesinin artırılması amacıyla URGE projeleri kapsamında yeni pazarlar bulmak için dünyaya açılacağını belirtti.

İnşaat sektöründen 40, gıda sektöründen 20 olmak üzere toplam 60 firmanın, üretim tesislerinde yüz yüze görüşme ve sektörel incelemeleri kapsayan 3 aylık teknik çalışma sonucunda ihtiyaç analizleri yapılarak 40 firmanın tespit edildiğini ifade eden Şengel, şunları kaydetti:

'Yakın coğrafyamızda bulunan ekonomik ölçekleri ve pazar potansiyelleri giderek artan ülkeler, Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren başta gıda ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere, tüm üretici işletmelerimiz için ihracat ve yerel yatırımlar açısından ciddi bir potansiyele işaret etmektedir. Bu doğrultuda, birlik olarak bizler de inşaat ve gıda sektöründen başlamak üzere, bölge işletmelerimizin bu pazarda yer alması ve pazar payı alabilmesi açısından yoğun bir yurtdışı pazarlama sürecine girilmesi yönünde çalışma başlattık. Bu kapsamda uluslararası fuarlara üyelerimizi götürmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda, işletmelerimiz ile birlikte bu iki yıllık süreci çok etkin değerlendireceğimizi umuyor, bu projeler kapsamında yapılan faaliyetlerde, katılımcı firmaların yapılanmalarının ihracata uygun hale getirilmesi, ihracata yönelik insan kaynağı yetkinliklerinin artırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması gibi olumlu sonuçlar almayı hedefliyoruz.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile