Dogu Anadolu'nun Genç Girisimcileri, Erzurum'daki Palandöken Girisimcilik Zirvesi'nde Bulustu

Dogu Anadolu'nun Genç Girisimcileri, Erzurum'daki Palandöken Girisimcilik Zirvesi'nde Bulustu

Vali Okay Memis: 'Makam aracima devletin tahsis etmis oldugu mazot parasini, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki is makinelerine veriyorum. Sanayicilerin temelini atiyor. Bunu laf olsun diye söylemiyorum' Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Lütfü Yücelik: 'Pandemi döneminde öyle sirketler çikti ki online ticaret ile yüksek cirolar alan firmalar oldu. Genç kardeslerimiz, babalardan analardan kalma sitemle artik isler yürümüyor. Buna göre çalisin'

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) ile Erzurum Genç Girisimciler Kurulu is birliginde, Dogu Anadolu'daki genç girisimcilerin katilimiyla Erzurum'da düzenlenen Palandöken Girisimcilik Zirvesi basladi.

Vali Okay Memis, ETSO Toplanti Salonunda iki gün sürecek zirvenin açilisinda yaptigi konusmada, toplumsal bagisiklik için asinin öneminden bahsetti.

Bati illerinde asi oranlarinin yüzde 70 seviyelerine çiktigini ifade eden Memis, kentin asilanma oraninda yüzde 49 seviyesinde bulundugunu ve herkesin asi olmasi gerektigini belirtti.

Genç girisimciligin önemine dikkati çeken Memis, 51 yasinda bir Erzurum Valisi olarak kendisinin de bir genç girisimci oldugunu dile getirdi.

- "Makam aracimin mazot parasini is makinelerine veriyorum"

Erzurum'da sanayinin gelisimi için çok önemli çalismalari hayata geçirdiklerini anlatan Memis, söyle konustu:

"Göreve baslar baslamaz Tekstil Kent Projesi'ni yaptik. Bayramdan sonra en az bin kisiyi istihdam edip yeni fabrikalarla devam ediyoruz. Hayvancilik konusunda genç girisimcilerimizi destekledik. Turizm konusunda birçok projeyi hayata geçirdik. Makam aracima devletin tahsis etmis oldugu mazot parasini, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki is makinelerine veriyorum. Sanayicilerin temelini atiyor. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Ben Sanayi Bakan danismanligi yaptim. Sanayicilik benim bildigim is. Onun için bu kentte biz bu sekilde bu sartlarda genç girisimcilerimize sanayicilerimize yardimci olmaya çalisiyoruz. Hepsinin emrindeyiz."

- "Babadan kalma ticaret isi bitti"

ETSO Yönetim Kurulu Baskani Lütfü Yücelik ise koronavirüsle 1,5 yili askin bir süreden beri mücadele ettiklerini hatirlatti.

Salgin nedeniyle is dünyasinin en az hasarla çikabilmesi için topyekun bir mücadele verdiklerini aktaran Yücelik, "Babadan kalma ticaret isi bitti. Sisteme ayak uyduran dünyada yerini alir, uyduramayan da disarida kalir. Onun için su an da sizlere düsen görev babadan, kardesten ve komsudan gördügün, fotokopi yaparak ticaret yapmak ya da yatirim yapmak yerine, sisteme ayak uydurmak gerekiyor. Pandemi döneminde öyle sirketler çikti ki on-line ticaret ile yüksek cirolar alan firmalar oldu. Genç kardeslerimiz, babalardan analardan kalma sitemle artik isler yürümüyor. Buna göre çalisin." ifadelerini kullandi.

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fevzi Polat ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Erzurum Genç Girisimciler Kurulu Baskani Haktan Ömeroglu'nun konusmasinin ardindan oturumlarla devam eden zirve, yarin sonuç bildirisinin açiklanmasiyla tamamlanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile