Doğu Avrupa'da 32 Kişi Soğuktan Öldübelgrad

Avrupa`nın doğusunu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle 32 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yetkililer , -20 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları nedeniyle acil durum önlemleri alındığını , okulların kapatıldığını ve güç kaynaklarının kesildiğini belirttiler . Ayrıca , acil durum sığınaklarının açıldığını ifade eden yetkililer , insanları dikkatli olmaları ve dışarı çıkmamaları konusunda da uyardı .

Ukrayna Acil Durum Bakanlığı , geçen hafta 3 gün içinde 18 kişinin donarak öldüğünü , 500 kişinin de vücut ısılarının düşmesi ve soğuk yanığı nedeniyle tedavi altına alındığını açıkladı .

Polonya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Malgorzata Wozniak , cuma gününden bu yana sıcaklıkların -26 dereceye kadar düştüğünü , yaşlı ve evsiz en az 10 kişinin öldüğünü , polis ekiplerinin ısıtması olmayan binalarda soğuktan donan evsizler olup olmadığını kontrol ettiğini bildirdi .

Sırbistan ' ın iç kesimlerinde de dondurucu soğuklar nedeniyle 3 kişinin öldüğü , 2 kişinin kaybolduğu ve 14 belediyenin ülke çapında acil durum planını devreye soktukları açıklandı .

Bulgaristan ' da da 57 yaşında bir adamın donarak öldüğü , şiddetli rüzgarlar nedeniyle Varna limanının kapatıldığı kaydedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile