Doğu-batı Kardeşlik Platformu Bursa’da Toplanıyor

Platform ‘Türkiye Buluşması’ öncesinde biri doğuda, diğeri de batıda olmak üzere iki ayrı ‘Bölgesel İstişare Toplantısı’ gerçekleştirecek.

Platform ‘Türkiye Buluşması’ öncesinde biri doğuda, diğeri de batıda olmak üzere iki ayrı ‘Bölgesel İstişare Toplantısı’ gerçekleştirecek. Batı illeri Bölgesel İstişare toplantısı 28 - 29 Nisan tarihlerinde Bursa’da, Doğu İlleri Bölgesel İstişare toplantısı ise 18 – 19 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır’da yapılacak.

Bursa’da gerçekleştirilecek Batı İlleri Bölgesel İstişare toplantısına Eskişehir, Afyon, Kütahya, İzmir, Adapazarı, Mersin, Edirne, Kırıkkale, Zonguldak, Çanakkale, Bolu, Düzce, Balıkesir, Konya, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Antalya, Samsun, Anakara, Trabzon, Ordu, Bilecik, Manisa, Muğla, Kastamonu, Aydın, Çorum, Tokat, Sivas, Yozgat, Niğde, Yalova illeri katılacak.Diyarbakır’da yapılacak Doğu İlleri Bölgesel İstişare toplantısına da Gaziantep, Kilis, Şanlı Urfa, Mardin, Batman, Şırnak, Hakkâri, Van, Erzurum, Kars, Ağrı, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Erzincan, Adıyaman, Kahramanmaraş illeri davet edildi.

Bursa'da 28 Nisan Cumartesi günü saat 13.30'da başlayacak bölgesel istişare toplantısı 3 oturum halinde gerçekleşecek. Birinci oturumda platformun yapısı, amacı, işlevselliği ve geleceği müzakere edilecek. 2. oturumda da Kürt sorunu ve çözüm önerileri tartışılacak. 29 Nisan Pazar günü saat 09.30'da başlayacak 3. oturumda ise genel bir değerlendirme yapılacak ve sonuç bildirgesi metni üzerinde çalışılacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile