Dogu'da Tatilcilerin Vazgeçilmez Adresi Hazar Gölü, Turizmde Bayram Bereketi Yasiyor

Elazig'in Sivrice ilçesinde, halk arasinda 'Dogu'nun gizli denizi' olarak adlandirilan Hazar Gölü, essiz manzarasi, dogal güzellikleri, plaji, turistik tesisleri ile Kurban Bayrami tatilinde ziyaretçi akinina ugruyor Tesis isleten Ibrahim Bahçeci: 'Bayram tatili sürecinde ziyaretçi sayimizin günlük 10 bini bulmasini bekliyoruz' Otel isleten Taner Durmus: 'Otelimizde bos yer kalmadi. Turizmin önü açiliyor. Bu da bizim için avantaj' Isviçre'den gelen Songül Turan: 'Çok güzel bir yer, huzur verici. Herkese tavsiye ediyorum. Hazar Gölü çok güzel tatil imkani sunuyor'

SUAT ÖZTÜRK - Elazig'in Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü, Kurban Bayrami tatilinde ziyaretçi yogunlugu yasiyor.

Kent merkezine 26 kilometre uzaklikta bulunan, Hazarbaba ve Mastar daglarinin arasinda 56 kilometrelik kiyi seridi ile adeta Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü, 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde serinlemek ve dinlenmek isteyenlerin tercihi oldu.

Yurt disindan ve ülkenin farkli bölgelerinden Hazar Gölü'ne gelen çok sayida ziyaretçi, kendine has dogasi, plajlari, kamp alanlari, sosyal tesisleri, tekne turlari ile tatilin keyfini çikarirken, turizmcilerin de yüzü güldü.

Gölde 11 yildir tesis isleten Ibrahim Bahçeci, AA muhabirine, bölgede ciddi yatirimlar yaparak misafirlere güzel bir tatil imkani sunduklarini söyledi.

Bayram tatili dolayisiyla Hazar Gölü'nü tercih eden ziyaretçilere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun hizmet sunduklarini ifade eden Bahçeci, tatilcilerin konakladigi ve kullandigi alanlarin her gün dezenfekte edildigini belirtti.

Bahçeci, isletmelerinde tatil dolayisiyla tüm alanlarin doldugunu dile getirerek, "Misafirlerimize restoran, mini market, çay bahçesi, çocuklar için oyun parklari, spor aletleri, futbol, voleybol ve basketbol sahalari, muhtesem bir doga ve sahilimizle hizmet veriyoruz." dedi.

Bayramda adeta ziyaretçi akinina ugradiklarini aktaran Bahçeci, "Bayram tatili sürecinde ziyaretçi sayimizin günlük 10 bini bulmasini bekliyoruz. Sadece Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinden degil Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden de misafirlerimiz oluyor. Yurt disindan misafirlerimiz de geliyor." diye konustu.

- "Salgin tedbirlerine uygun sekilde hizmet sunuyoruz"

Otel isleten Taner Durmus, bayram nedeniyle yüksek taleple karsilastiklarini belirtti.

Bu yogunluktan duyduklari memnuniyeti dile getiren Durmus, "Otelimizde bos yer kalmadi. Turizmin önü açiliyor. Bu da bizim için avantaj." ifadelerini kullandi.

Durmus, salgin tedbirlerine uygun sekilde hizmet sunduklarina isaret ederek, Hazar Gölü'nde hem günübirlik hem de konaklayan misafirlerin agirlandigini, Hollanda, Belçika ve Danimarka gibi ülkelerden de ziyaretçilerin tatil için bölgeye geldigini aktardi.

- "Hazar Gölü çok güzel tatil imkani sunuyor"

Isviçre'den gelen Songül Turan, oglu ile bayram tatilini Hazar Gölü'nde geçireceklerini söyledi.

Çok memnun kaldiklarini belirten Turan, "Çok güzel bir yer, huzur verici. Elazig'in tarihi yerlerini de ziyaret ettik. Güzel bir ortam. Herkese tavsiye ediyorum. Hazar Gölü çok güzel tatil imkani sunuyor." seklinde konustu.

Istanbul'dan gelen Senol Çelik, ailece tatili Hazar Gölü'nde geçireceklerini belirterek, bölgeye sik sik geldiklerini aktardi.

Gölün temiz, suyunun berrak oldugunu dile getiren Çelik, "Çok memnun kaldik. Anadolu'da gizli kalmis bir yer. Insanlar kesfettiginde defalarca gelecektir. Herkese tavsiye ediyorum." dedi.

Nihat Dogru da gölün, dogunun sakli cenneti oldugunu düsündügünü ifade ederek, batidaki sahilleri aratmayacak güzellikte buldugunu aktardi.

Dogru, "Burayi tercih ettigimiz için çok mutluyuz. Ailem ile burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Bizlere sunulan imkanlardan memnunuz." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile