Dogu Ekspresi'yle Masalsi Yolculuk Sürüyor

Dogu Ekspresi'yle Masalsi Yolculuk Sürüyor

Dogu Ekspresi ile masalsi yolculuk devam ediyor. Yaklasik 24 saat süren yolculukta yolcular unutulmaz anlar yasiyor.

Türkiye’nin en uzun tren yolculuklarindan biri olan ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) tarafindan isletilen Dogu Ekspresi, Ankara’dan baslayip Kars’ta sona eriyor. Kars’a Dogu Ekspresi ile gelen yolcular, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Ankara’ya geri dönüyor.

Kayseri’den geldigini ifade eden Emre Ergün, “2-3 gündür Kars’tayiz. Hep hayal ediyorduk Dogu Ekspresi’yle seyahat etmeyi, firsat oldu. Keske daha önce yapabilseydik. Herkese de tavsiye ediyoruz” dedi.

Dogu Ekspresi ile ilk kez yolculuk yapacagini belirten Fatos Özçekener, “Heyecanliyim, biran önce kalksin istiyorum. Insallah güzel geçer diye umuyorum. Kendim arastirdim, hosuma gitti” diye konustu.

Öte yandan, sosyal medyada yapilan paylasimlar ile yerli ve yabanci gezginlerin de ilgisini çeken Dogu Ekspresi’ne pandemi nedeniyle uzun süre ara verilen Turistik Dogu Ekspresi de eklendi. Turistik Dogu Ekspresi ise bugün Ankara’dan hareket edecek. Özellikle gençler arasinda popüler olan Dogu Ekspresi güzergahi Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kirikkale ve Ankara’dan olusuyor. Ara istasyonlarda birkaç dakika mola verilirken, ana istasyonlarda ise bu süre 10-15 dakikaya kadar çikiyor. Ankara’dan baslayip Kars’ta son bulan yolculuk yaklasik 24 saat sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile