Dogu Karadeniz Demiryolu Platformu Için Bir Araya Geldiler

Dogu Karadeniz Demiryolu Platformu Için Bir Araya Geldiler

Samsun-Sarp Demiryolu için Trabzon’da toplanan Dogu Karadeniz Bölgesindeki oda ve borsa baskanlari, Dogu Karadeniz Demiryolu Platformunun kuruldugunu ilan etti, projenin yatirim programina alinmasinin takipçisi olacaklarini vurguladi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasinda (TTSO) düzenlenen Samsun-Sarp Demiryolu Istisare Toplantisina Trabzon, Rize, Ordu, Giresun; Trabzon’un Of; Rize’nin Ardesen ve Pazar; Artvin’in Hopa, Arhavi ve Borçka Ticaret ve Sanayi Odalari ile Ticaret Borsasi baskanlari, oda ve borsalarin yönetim kurulu üyeleri katildi.

Toplantinin ardindan “Samsun-Sarp Demiryolu için Tek Ses” basligiyla bir basin açiklamasi yapildi. Açiklamada, su ifadeler kullanildi:

"Ülkemizin Asya’ya açilan kapisi, Dogu ve Bati ticaretinin en önemli aktarma noktalarindan biri olan Dogu Karadeniz Bölgesi, demiryolu baglantisi olmayan nadir bölgelerimizden biridir. Cumhuriyetin kurulusundan bugüne kadar birçok kez gündeme gelmesine ragmen bölgemiz demiryolu baglantisina henüz kavusamamistir. Son dönemde özellikle Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz Sayin Abdülkadir Uraloglu’nun Samsun - Sarp Demiryolu proje çalismalarina 2024 yilinda baslanacagi yönündeki açiklamalari, bölge halkini ve is dünyasini heyecanlandirmistir. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odalari ile Ticaret Borsalarinin Yönetim Kurulu ve Meclis Baskanlari olarak, Samsun - Sarp Demiryolu Istisare toplantisinda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasinin ev sahipliginde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayin Bakanimizin açiklamalarinin ardindan büyük bir heyecanla Samsun - Sarp Demiryolunun ivedilikle yatirim programina alinmasini beklemektedir. Bu demiryolunun yapilmasiyla bölgemiz ve ülkemiz büyük menfaat saglayacaktir. Önümüzdeki günlerde diger bölge illerimizde de toplanarak Samsun - Sarp Demiryolunun yatirim programina alinmasinin takipçisi olacagimizi vurgulamak istiyoruz. Oda ve borsalarimizin katilimiyla Dogu Karadeniz Demiryolu Platformunun kuruldugunu da bu vesileyle kamuoyuyla paylasiyoruz. Platform bünyesinde bir çalisma grubu kurulacak ve yapilacak çalismalar basta bölgedeki STK’larimiz, siyasi partiler, yerel yönetimler, milletvekillerimiz, bakanlarimiz, TOBB Baskanimiz ve nihayetinde sayin Cumhurbaskanimizla paylasilacaktir."

Samsun-Sarp Demiryolu Istisare toplantisi, katilimcilarin toplu fotograf çekimiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile