Doğu Karadeniz Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı Yapıldı

İçişleri Bakanı Osman Güneş, kamu görevlilerinden, seçim sürecinde idarenin tarafsızlığına gölge düşürecek her türlü davranışlardan kaçınmalarını istedi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, kamu görevlilerinden, seçim sürecinde idarenin tarafsızlığına gölge düşürecek her türlü davranışlardan kaçınmalarını istedi.

        Doğu Karadeniz Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı, Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane Rize ve Bayburt valilileri ile güvenlik görevlilerinin katılımıyla Novotel’de yapıldı. Güneş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, vatandaşların hiçbir baskı altında kalmadan, hiçbir sorunla karşılaşmadan hür iradelerini sandığa yansıtacağı bir ortam oluşturulmasını istedi.

            Bakan Güneş, seçimlerin tüm yurtta huzur ve güven içerisinde yapılması için gerekli tedbirlerin alındığını dile getirdi. Kamu görevlilerinin de seçim sürecinde idarenin tarafsızlığına gölge düşürecek her türlü davranışlardan kaçınmaları gerektiğini altını çizen Güneş, “Bizim görevimiz seçme ve seçilme hakkının kullanan çok değerli vatandaşlarımıza, siyasilerimize bu haklarını rahatça kullanabilecekleri bir ortam hazırlamaktır. Arkadaşlarımız seçimlere gölge düşürebilecek nitelikte vatandaşa baskı yoluyla karar verdirme, oy sandıkları ile ilgili bir takım olumsuzluklara neden olma ya da buna benzer bir takım olumsuzluklar gibi seçim mevzuatına göre de suç olan hususları önlemek için hem sandık alanında ve yakın çevresinde, hem de sandıkları gidiş geliş güzergahlarında gerekli tedbirleri alacaklardır.” dedi.

            Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile