Doğu Marmara Fas’a Açılıyor

Doğu Marmara Fas’a Açılıyor

Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Doğu Marmara ABİGEM’in B2Fair ortaklığı kapsamında, 20-23 Eylül tarihlerinde Kazablanka, Fas SISTEP MIDEST Fuarı’nda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Fransa, İspanya, Portekiz, İtalya, Macaristan ve Cezayir olmak üzere 6 ülkenin ulusal pavilyonlarıyla yerini aldığı 2011 yılı SISTEP MIDEST Fuarı’na 12 farklı ülkeden 4 bin ziyaretçi katılmış, 136 firmanın katıldığı ikili iş görüşmeleri etkinliğinde 820 iş görüşmesi gerçekleştirilmişti.

Bu yılki Fuarda Endüstriyel Alt Yüklenicilik, Metal Süreçleri, Plastik, Kauçuk ve Kompozit Materyal Süreçleri, Elektrik & Elektronik, Mikroteknik, Yüzey İşlemleri ve Son İşlemler, Endüstriyel Bağlantı Elemanları, Kalıp, Model ve Prototip, Danışmanlık ve Dizayn sektörleri yer alacak.

FAS SANAYİSİ AFRİKA’DA BEŞİNCİ SIRADA

Fas Afrika'nın en büyük beşinci ekonomisine sahip. Avrupa kıtası ile Fas'ın yakınlığı, Avrupalı şirketlerin yer değiştirmelerinde Fas'a yönelimlerine yol açmıştır.

Bölgede ağır sanayi tesisleri yer almakta. Bunların başında motorlu araçlar ve araba lastiği üreten fabrikalar gelir. Diğer sanayi kuruluşları petrol arıtma tesisleri, kimyasal maddeler, dericilik, tekstil, konfeksiyon, mobilya, kağıt, kauçuk, plastik, inşaat malzemeleri üretimi, metal isleri, elektrikli araç üretimi ve gıda maddeleri üretimi üzerine.

FUARIN FİRMALARA KATKILARI SISTEP MIDEST

2012 fuarına katılacak firmalar Taşeronluk faaliyetlerini Kuzey Afrika’ya taşıyabilecek, Fuar süresince katılımcı ve ziyaretçiler ile kilit kontaklar kurabilecek, Firmalar teknolojilerini ve know how deneyimlerini sunma fırsatı yakalayacak, Güvenilir ve uzun vadeli ortaklıklarla karlılığını ve verimliliğini arttıracaklar.

MARKA’DA FUARDA YER ALACAK

Fuarda MARKA standı da açılarak Doğu Marmara'nın yatırım ve iş imkanları anlatılacak ayrıca katılan KOBİ’lere de rehberlik edilecek.

SISTEP MIDEST 2012 fuarına Katılmak isteyen firmalar gerekli şartlar sağlandıkları taktirde yüzde 50 KOSGEB desteği alabilecekler. Fuara katılmak isteyen KOBİ’ler Kocaeli Sanayi Odası binası içerisinde yer alan Doğu Marmara ABİGEM AŞ.’ye veya Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bolu ve Düzce’de bulunan MARKA Yatırım Destek Ofislerine başvurabilirler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile