Doğu Marmara Kalkınma Ajansı bilgilendirme toplantısı Bolu'da yapıldı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı teknik destek kapsamında düzenleyeceği bilgilendirme toplantılarının sonuncusunu Bolu'da gerçekleştirildi.

Bolu

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı teknik destek kapsamında düzenleyeceği bilgilendirme toplantılarının sonuncusunu Bolu'da gerçekleştirildi.

Bolu İl Kültür Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen tanıtım programına Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, daire müdürleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, kalkınma ajansının yerel girişimciler için önemli bir şans olduğunu söyledi. Özçimen, şunları kaydetti: "Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, yerel girişimciliğin desteklenmesi, yerel potansiyellerin harekete geçirilmesi, proje üretme kapasitesinin geliştirilmesi için sadece merkezden yönlendirilen ve sadece içe dönük modeller yerine, esnek, dinamik ve dışa dönük yerelden dünyaya kalkınma stratejilerini bizlerle birlikte hazırlayacak. Bu stratejileri işbirliği ve koordinasyonla özellikle bölgemizin gelişim planlarının sahada etkin şekilde uygulanmasını sağlayacaktır. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın bölgemiz ve Türkiye için öncelikle yerel kalkınma ve ülke kalkınmasında çok önemli bir görevi bulunmaktadır."

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Proje Uygulama Birimi Uzmanı Tolga Şahin de bir sunum yaptı. Sunumuna Kalkınma Ajansları hakkında genel bilgilendirme yaparak başlayan Şahin, Teknik Destek Programı'nın amacı, kapsamı ve öncelikleri, teknik destek programı konuları ve faaliyet türleri, kimlerin başvurabileceği ve uygunluk kriterleri, başvuru ve değerlendirme süreci hakkında detaylı bilgi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile