Dogu Ve Güneydoguyu Karadeniz'e Baglayan Yolda Kaya Düsmesi Ve Heyelan Tehlikesi

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesini Karadeniz’e baglayan Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu, kaya düsmesi ve heyelan tehlikesi nedeniyle ciddi risk olusturuyor. Vatandaslar, muhtemel bir depremde karayolunun kapanabilecegini belirterek bir an önce önlem alinmasi çagrisinda bulundu.

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesini Karadeniz Bölgesine baglayan en kisa karayolu olan Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu, yilda on binleri asan sürücü tarafindan kullaniliyor. Karayolunun bazi bölgelerinde bariyer olmamasi, kaya düsme ve heyelan tehlikesi nedeniyle sürücüler endiseli yolculuk yapmak zorunda kaliyor. Karayollari ekipleri tarafindan tehlike olusturan kayalar zaman zaman alinirken vatandaslar güzergah boyunca ciddi bir çalisma yapilmasi gerektigini belirtti.

Karayolunu sik sik kullandigini aktaran Ahmet Yildiz, kayalarin yol yapim çalismalarindan dolayi sarsintiya ugrayip tehlike olusturdugunu kaydederek, ’’Kayalar birbirinden ayrilmis, emaneten duruyorlar. Bölgemizdeki yol su anda çok hareketli. Dogu Anadolu’yu Karadeniz’e baglayan en kisa güzergah. Ovacik karayolunda kaya düsmesi sonucu bir vatandasimiz hayatini kaybetmisti. Dogu Anadolu’dan Karadeniz’e geçen bütün araçlar bu yolu kullanmaktadir. Bu yol üzerinde bulunan kayalarin hepsini ivedi sekilde müdahale edilmesi gerekmektedir” dedi.

Bölgede deprem beklendigini hatirlatan Yildiz, “Depremde bu yollarin kapanacagi asikardir. Kesinlikle kayalar düsebilir, tehlike arz edebilir. Bir an önce önlem alinmali. Zamaninda bazi noktalara bariyerler çekilmisti, genisletme çalismalari yapilmisti. Su an bu yolda kayalarla ilgili bir çalima yapilmasi gerekmektedir. Asrin felaketi dedigimiz depremde, deprem illerine Erzincan, Erzurum, Sivas’tan ulasmak için bu yol kullanilmisti. Bu yol, bölgemiz için çok önemlidir. Deprem aninda bu yol kapali olsaydi araçlar ve kurtarma ekipleri deprem bölgesine ulasamayacakti” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile