Doğubayazıt Belediye Başkanı'nın Yargılanması

Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak, yasadışı eylem ve çeşitli örgütsel faaliyetlerde bulunmak'' suçlamasıyla Erzurum'da yargılanmasına başlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz sanık Canan Korkmaz, avukatı ve yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, 62 sayfalık iddianamede hakkında 35 ayrı suçlama bulunan ve "silahlı terör örgütüne üye olmak, yasadışı eylem ve çeşitli örgütsel faaliyetlerde bulunmak'' iddiasıyla yargılanan Korkmaz'dan savunmasını sordu.

Barış ve Demokrasi Partisi üyesi olduğunu ve 2009 yılından bu yana Doğubayazıt Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Korkmaz, iddianamedeki suçlamaların asılsız olduğunu öne sürdü.

Korkmaz, BDP'nin legal etkinliklerine katıldığını, bu etkinlikler sırasında bazı görgü tanıklarının ifadeleri ile kamera kayıtlarına dayanarak yasadışı eylemlerde bulunduğu görüşüne varıldığını ve hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgütsel faaliyetlerde bulunmak" iddiasıyla fezleke hazırladığına savundu.

Korkmaz "İlçede BDP tarafından gerçekleştirilen etkinliklere zaman ve imkanlarım el verdikçe katılıyorum. İddianamede yer alan eylemler sırasında, belediyenin bazı işlerini takip için Ankara ve İstanbul'da bulunuyordum. Hakkımda asılsız tanıklık yapan kişinin tüm iddiaları asılsızdır. Ben onu hiç görmedim ve tanımıyorum" dedi.

Sanık avukatı ise, Korkmaz'ın partisinin legal toplantı ve bazı siyasi faaliyetlerine katıldığını, hiç bir yasadışı eylemde bulunmadığını öne sürerek, müvekkili hakkında tanıklık eden kişinin çalıştığı bildirilen lokanta sahibinin dinlenmesini, ayrıca dosyadaki delillerin hukuka uygun olup olmadığının incelenmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Kahya, iddianamede yer alan toplantı ve yasadışı faaliyetlerin yapıldığı dönemde sanığın ilçe merkezinde olup olmadığının belirlenmesi için yazışma yapılmasına ve lokanta sahibinin dinlenmesine karar vererek davayı erteledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile