Doguda Kuraklik, Trakya'da Görülmemis Bolluk

Doguda Kuraklik, Trakya'da Görülmemis Bolluk

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesinde kuraklik çiftçinin kabusu olurken, Trakya’da bugday hasadinda son yillarin en yüksek verimi yasaniyor.

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesinde kuraklik üreticilere korku dolu kabusu yasatirken, mevsimi sürekli yagisli geçiren Trakya’da ise bugday hasadinda son yillarin en yüksek verimi elde ediliyor. Bir yildir verdikleri emeklerinin karsiligini almak isteyen Trakyali çiftçiler, bu seneki verimden oldukça memnun. Tekirdag’in Süleymanpasa Ilçesinde biçerdöverler tarlaya girisi yaparken, dekar basina 700 ile 800 kilogram ürün elde ediliyor. Tekirdag’in Süleymanpasa Ilçesindeki bugday hasadi havadan görüntülendi.

Bugday hasadini yerinde inceleyen Süleymanpasa Ziraat Odasi Baskani Imdat Saygi, bu yil iyi yagis alindigini ve son yillarin en yüksek verimini aldiklarini belirtti.



“ÇIFTÇIMIZ GÖRÜLMEMIS BIR YIL YASIYOR”

Süleymanpasa Ziraat Odasi Baskani Imdat Saygi hasat alaninda yaptigi açiklamada, “Çok güzel bir yil geçiriyoruz. Bizim bölge olarak yagislar zarar verdi denilecek kadar az. Bugday hasadi devam ediyor. Çiftçimiz görülmemis bir yil yasiyor. Cenab-i Allah verdi. Görüntü olarak ayçiçegi de bu yil çok güzel. Insallah iyi olacak. Yalniz bizim en büyük sikintimiz girdi fiyatlarimiz. Bin 600 liraya alinan bir üre 4 bin 200’lerde. Bu konuda çiftçimizin çok büyük derdi var. Gübre ilaç tohum gerçekten çok pahali. Ayrica köylerimizde yillardan beri sularimiz denize gitti. Her köye acilen gölet projesi yapilmasi lazim. Yapacak baska isimiz yok. Üretmeye devam edecegiz. Sayin Cumhurbaskanima, Bakanlar ve yetkililer bu konulara acil el atmalarini diliyorum” dedi.

Saygi açiklamasinin devaminda, “2021 yili insallah çiftçimize hayirli olacak. Verim olarak çok çok iyi dedigim gibi. Rekolteler geçen yil daha iyi durumdaydi. Ama verim çok fazla olunca rekoltelerde düsüs oluyor. O çok önemli degil bize esas verim lazim. Türkiye’de belirli bölgelerde bugday, arpada büyük sikintilar var. Su sapa bakin burada en az 15-20’ye yakin balya düser 25 kiloluk. Bu verimin isareti zaten” ifadelerini kullandi.

(Halil Dag /IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile