Doğumun 309. Yılında Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Anılıyor

Doğumun 309. Yılında Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Anılıyor

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, (ERİH-DER) ‘’Doğu’dan Yükselen ve Batmayan Güneş Doğumunun 309. Yılında Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Anma Programı’’ düzenliyor.

13 Mayıs Pazar günü Atatürk Üniversitesi A Salonun da 14:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan programda 3 ayrı sergi de misafirlerle buluşacak.

İbrahim Hakkı Hazretlerinin kişisel eşyalarında oluşan serginin yanında, flografi eser sergisi ve Hattat Ali Bedir’in 19 Besmele Hat Sergisi görülebilecek. Cemalettin Tül’ün sunuculuğunu yapacağı programda, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Başkent Üniversitesi Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cengiz Işık, Başbakanlık İstanbul Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Uzman Yazar, Cafer Durmuş, Eğitimci Nisbah Münir Fakirullahoğlu ve Adnan İnan, konuşmacı olarak katılacaklar. Anma programında ayrıca Ender Doğan ve Hüseyin Dursun, tasavvuf musikisi konseri ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin eserlerinden seçme ilahiler sunacaklar.

ERİH-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Toparlak; ‘’Dernek olarak 2009 yılında yola çıktıklarını ve 2010 Nisan ayından itibaren de resmi dernek statüsüne kavuştuklarını söyledi.

Geçtiğimiz Kasım ayında ‘’Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın önemli çalışmalarıyla; Ulusal İbrahim Hakkı Hazretleri sempozyumu’’ düzenlendiğini’’ dile getiren Toparlak, ‘’Yurt içinden ve Yurt dışından; Mısır, Suriye, İran gibi ülkelerden gelen akademisyenlerle çok önemli bir sempozyum gerçekleştirildiğini’’ ifade etti.

Amaçlarının Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerini anma programlarını her yıl düzenli olarak gerçekleştirmek olduklarının söyleyen Toparlak; ‘’bakanlıklar düzeyinde Ankara’dan önemli misafirlerimiz olacak. Pazar günkü anma programında; İbrahim Hakkı Hazretlerinin, çevirisini yaptırıp, yeniden hazırlayıp bastırdığımız eserlerini, programa katılan tüm misafirlerimize hediye edeceğiz’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile