Doka Genel Sekreteri Kaldırım'dan Vali Cirit'e Ziyaret

ARTVİN - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Artvin Valisi Kemal Cirit'i ziyaret etti.

Vali Cirit, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ajansın Artvin'e sağladığı hizmetlerden dolayı Kaldırım'a teşekkür etti.

Kaldırım ise DOKA'nın, bölgenin kalkınması adına çok güzel hizmetler yaptığını belirterek, Artvin'de alternatif turizmi ön plana çıkaran çalışmaların gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Doğu Karadeniz'de turizme 40 milyon liralık destek verdiklerini ve yörede özel sektörün yaptığı çok ciddi yatırımlar olduğunu anlatan Kaldırım, şöyle devam etti:

"Ajans olarak bölgedeki talepleri toplayıp planlama noktasında geniş katılımlı toplantılar yaptık. Biz 2010 yılında kurulmuş bir teşkilatız. Bunun dışında da Artvin özelinde, bölge düzeyinde çalışmalar yaptık. Bölgemizde, özellikle Artvin'de alternatif turizm önplana çıkan bir kavram. Bölgede öne çıkan sektör turizm olduğu için önceliğimizi buraya verdik. Artvin gibi doğasıyla ve doğal güzellikleriyle önplana çıkan, birçok turizm merkeziyle Karagölüyle, Kafkasörüyle, Şavşatıyla, otantik köyleriyle, otantik yapılarıyla, yeni kurulan barajlarıyla, sahiliyle, Macahel bölgesiyle turizm merkezi olan bir coğrafyada yaşarken turizmi öncelikli sektör olarak belirledik."

Artvin'de turizmin yanı sıra diğer alanlara da destek verdiklerini kaydeden Kaldırım, "Artvin'de, imalat sanayisinin biraz daha gelişmesi noktasında desteklerimiz oldu. Tarımın, arıcılığın, balıkçılığın ve orman ürünlerinin gelişmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız devam ediyor ama önceliğimiz turizmdedir" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile