Doka Yönetim Kurulu Toplantısı Artvin'de Yapıldı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Artvin'de yapıldı.

Atabarı Kayak Merkezi'ndeki toplantıya, Artvin Valisi Kemal Cirit, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rize Valisi Nurullah Çakır, Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, belediyeler, il genel meclisleri ile ticaret ve sanayi odalarının başkanları ile DOKA Genel Sekreteri Oktay Çetin Kaldırım katıldı.

DOKA Yönetim Kurulu Başkanı da olan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, toplantıda Karadeniz'in doğal güzelliğine işaret ederek, "Karadeniz her yönüyle mükemmel bir bölgemiz. Bütün illerin kendine mahsus, kendine ait güzellikleri var. Ama birbirine de benzer yönleri var. Zaten DOKA'da 6 ilimizi bir araya getirerek bu güzelliklerin ortaya çıkmasını, turizm, ekonomi, sağlık, eğitim ve diğer alanlarda işbirliği içerisinde Türkiye'de olduğu gibi dünyada yerini alması için çaba ve gayret göstermektedir" dedi.

Artvin'e ilk kez geldiğini ve kentin çok güzel olduğunu anlatan Çiftci, toplantının 2014 yılındaki Doğrudan Faaliyet Destekleri, TR 90 Kış Master Planı ile başarılı projeler gibi konularda görüş alış verişinde bulunmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Artvin Valisi Kemal Cirit de DOKA'nın Artvin'e 46 proje kazandırıldığını, bunlardan 3'ünün uygulanamamasına rağmen yaklaşık 6 milyonluk proje desteği aldıklarını belirterek, "Kalkınma Ajansları olarak bölgesel planlamalarda ciddi katkıyı önemsemekteyiz. İller kalkınacaksa, zihinlerdeki paradigmal değişim yaşanacaksa bu ancak bölgesel bir ivme kazanırsa anlamlıdır" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Vali Kenan Çiftçi, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada da toplantıda yörenin turizme açılması için hazırlanan master planını değerlendirdiklerini söyleyerek, şunları kaydetti:
"Heyetimiz çok güzel çalışmalar yaptı. Özellikle yaylalar, yayla turizmi, eko turizm ve kayak. Bunları görüşüp değerlendirmelerde bulunduk. Bize müracaat eden bazı projeleri görüştük ve kararlar aldık. Projelerden sonra projelerin reddi ile ilgili bazı noktalar söylenmişti. Bu konular hakkında kararlar verdik. Bir sonraki toplantımızda neler yapacağımızı da görüştük. Biz buraların her alanda gelişmesi adına DOKA ve Yönetim Kurulu adına elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz"
Misafirperverlikleri için Artvinliler'e de teşekkür eden Çiftci, "Artvin'de bizlere verilen raporlar doğrultusunda çok güzel hizmetler yapılabilir ve bu yönde gelişen bir bölgemiz. Artvin içinde barındırdığı doğası ile İsviçre'nin Alpleri gibi muhteşem bir ilimiz" ifadesini kullandı.
Toplantı sonrası konuk katılımcılar Atabarı Kayak Merkezinde incelemeler yapıp ilden ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile