DOKAP Tarafindan Desteklenecek Projelerin Imza Töreni Gerçeklestirildi

DOKAP Tarafindan Desteklenecek Projelerin Imza Töreni Gerçeklestirildi

Osmancik Cumhuriyet Anadolu Lisesi “Sanat (Z) Projesi”, Osmancik Sehit Mustafa Ayna Anaokulu ise “Geçmisten Gelecege Kültür Köprüsü Projesi” ile destek almaya hak kazandi.

Osmancik Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüz tarafindan hazirlanan Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi (DOKAP) tarafindan destek saglanacak olan iki proje için imza töreni düzenlendi.

Projenin protokolleri DOKAP Baskani Hakan Gültekin, Osmancik Kaymakami Ayhan Akpay ve Osmancik Ilçe Milli Egitim Müdürü Idris Makineci’nin katilimlariyla imzalandi.

Ögrencilerin akademik gelisiminin yaninda sosyal ve kültürel yönden de gelisimlerine katki saglayacak olan Sanat (Z) Projesi ile ögrencilerimizi çagin en büyük sorunlarindan biri olarak görülen kitle iletisim araçlarinin zararli yönlerinden kurtararak kitaplarla, tiyatro ve manevi degerlerimizle ilgilenmeleri saglanacak.

Toplam yatirim tutari 284 bin 600 TL olan proje ile ilçedeki ilk yazarlik atölyesi kurulmus olup, ögrencilerin yazmis oldugu eserler yapilacak olan tiyatro salonunda sahnelenecek. Böylelikle ögrencilerimiz modernlestirilmis ve teknik olarak donatilmis yazarlik, oyunculuk ve dekor kiyafet hazirlama atölyelerinde üretime katkida bulunarak kendilerini degerli hissedecekler ve okula aidiyet duygulari artacaktir.

Geçmisten Gelecege Kültür Köprüsü Projemiz ile anaokulu ögrencileri dijital aletlerin donuk ekranlarindan kurtarip geleneksel oyunlara yönlendirecek, birliktelik duygularinin gelismesini saglayacak “Oyuncak Müzesi ve Masal Evi” yapilacak. Masal Evi içerisinde tiyatro gösterimi ve geleneksel oyunlar sergilenerek çocuklarimiza kültürel aktarim saglanmis olacaktir. Masal Evi sayesinde ögretmenlerimiz sinif disinda uygulamali egitim yapacak; masal anlaticiligi, müzede ögrenme, tiyatro, oyun, drama ve müzik gibi birçok faaliyet gerçeklestirilecektir. Ayrica Masal Evi ve Oyuncak Müzesi; sinif rehber ögretmenleri tarafindan masal ve oyun terapisi, resim analizi, çocuklari tanima ve bilgi toplama amaciyla veri kaynagi olarak kullanmaya imkan saglayacak olup oyuncak müzesi bölgemizde ilk ve tek olacaktir.

Genel hedefleri ile geleneksel oyun ve oyuncaklar kullanilarak kültürel aktarimin saglanmasi, çocuklarin anne babalari ile oyun oynayarak aile içi iletisimin güçlendirilmesi saglanacak olan projemizin toplam yatirim tutari 778 bin TL olarak belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile