Doktor 4. Doz Asiyi Oldu, 12 Yasindaki Oglunu Da Asiladi

Doktor 4. Doz Asiyi Oldu, 12 Yasindaki Oglunu Da Asiladi

Samsun’da korona virüs (Covid-19) geçirmesine ragmen 2 doz Sinovac, 2 doz da Biontech asisi olan Gögüs Hastaliklari Uzmani Dr. Özgür Ince, "Hastanede yatan hastalarimizin ve yogun bakimdaki hastalarimizin çogu hiç asisiz olanlar, diger ikinci sirada gelenler ise eksik asisi olanlardir. 12 yasinda bir oglum var. Asisi çikti, onu da asiladim. Hiç tereddüt bile etmeden. Mutlaka asi, mutlaka asi diyorum" dedi.

Korona virüsle mücadelede asilama devam ederken bazi vatandaslarin asi tereddüttü devam ediyor. Hastaneye yatan vatandaslarin büyük bir kisminin asisiz vatandaslar olduguna dikkat çeken Medicana International Samsun Hastanesi Gögüs Hastaliklari Uzmani Dr. Özgür Ince, "Yine gündem konumuz korona ve asilar. Son aylarda koronanin delta varyantini agirlikli yasiyoruz. Delta varyantindaki problem ilk basta çok koruyucu olarak kullandigimiz Sinovac asisina karsi belki güvensizlik belki de ise yaramadigi konusundaki bilgilerdir. Su anda bakanligin uyguladigi hem Biontech hem Sinovac devam ediyor. Hastanelerde yatmakta olan hastalarda denk geldigimiz durum söyledir: Yatan hastalarimizin ve yogun bakimdaki hastalarimizin çogu hiç asisiz olanlar, diger ikinci sirada gelenler ise eksik asisi olanlardir. Tek asi vurulmus kisiler veya ikinciyi vurulmus daha bagisikligi tam oturmamis kisilerdir. Bu üzücü bir durumdur. Gerçekleri ortaya koyan bir durumdur. Asi üzerindeki çalismalar daha bitmedi gibi tartismalar dünya üzerinde sürse bile görüyoruz ki bu asi ise yariyor. Insanlar maalesef koronadan hayatlarini kaybediyorlar, sevdiklerini kaybediyorlar. Dolayisiyla biz hekimler olarak 2. asiyi birakin, 3. asiyi da öneriyoruz. Bakanligin uyguladigi protokolleri yerine getirmek 3. asilari olmak gerekiyor" diye konustu.



"Hastaligi geçirmis olmama ragmen 4. doz asimi da vuruldum, 12 yasindaki oglumu da asiladim"

Korona virüsle mücadelede mutlaka asi olunmasi gerektiginin altini çizen Dr. Ince, "Yurt disina çikacaklar için 2. mRNA Biontech asisi sart oldu veya olmak üzere. Kendimle ilgili örnek vereyim. Ben su anda 4. doz asimi da vuruldum. 2 Sinovac, 2 Biontech vuruldum. Hastaligi da geçirmis olmama ragmen. Bu kista hazirlikliyiz. Insallah vakalar artmayacaktir. Artarsa hazirlik olmak adina, savasabilmek adina, mücadele edebilmek adina kendimizi hazir hissediyoruz. Dinleyenlerimizi söylentileri bir yana birakmalarini istiyorum. Mutlaka asilarimizi olmamiz gerekiyor. 12 yasinda bir oglum var. Asisi çikti, onu da asiladim. Hiç tereddüt bile etmeden. Alerjisi olanlar, bir takim çekingenligi olanlar asilarini hastanelerde tercih edebilirler. Hastaneler bu konuda oldukça yogun ve ilgili çalismaktalar. Sorusu olanlar bize de ulasabilirler. Inanin sorularin hepsinin bir cevabi var. Asi olmamak suan da öldürüyor. Hastanelik yapiyor. Çok ciddi yakinlarimda tanidigim, 20’li 30’lu yaslardaki insanlar bile asisizliktan dolayi kovidle mücadele veriyorlar. Mutlaka asi, mutlaka asi diyorum" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile