Doktor Belediye Başkanı, Yol Yapımında İşçilerle Birlikte Çalışıyor

Zonguldak’ın Gelik Belde Belediye Başkanı Dr. Hasan Fahri Yıldırım, incelemelerde bulunduğu yol yapım çalışmalarında işçilerle birlikte çalışıyor.

Zonguldak’ın Gelik Belde Belediye Başkanı Dr. Hasan Fahri Yıldırım, incelemelerde bulunduğu yol yapım çalışmalarında işçilerle birlikte çalışıyor.

Kömür yüklü kamyonlar nedeniyle köstebek yuvasına dönen ve yıllardır yapılmayan Gelik - Kilimli yolunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması talimatı üzerine çalışma başlatıldı. Belediye Başkanı Yıldırım da yolun yapımı ve 26 yıllık su şebekesinin yenilenmesi çalışmalarının başında beklemekle kalmıyor, zaman zaman bir işçi gibi eline kürek alıyor. Bir yandan su şebekesi döşeme çalışmasına koşuyor bir yandan da yol genişletme çalışması için iş makinesi veya hafriyat çeken kamyon trafiğini kontrol ediyor.

Başkan Yıldırım’ın 22 yıl doktorluk geçmişi var. İstanbul’un Beşiktaş ilçesi ve Nişantaşı semtindeki Sosyal Sigortalar Kurumu Dispanserlerinin ardından 9 yıl iş yeri hekimliği yapan Gelik Belde Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, 2004 yılında doğup büyüdüğü beldeye hizmet için Ak Parti’den adaylığını koyup seçimi kazandı. İkinci dönem seçimi kazandığında Gelik’in yollarını yaptıramazsa partisinden istifa etme vaadinde bulunan Yıldırım, yolun yapımı için ilgili yerleri harekete geçiremeyince bundan 2 yıl önce partisinden istifa etmek zorunda kaldı. Daha sonra 17 Mayıs’taki grizu faciası nedeniyle beldeyi ziyarete gelen Başbakan Erdoğan’ın derhal yolun yapılması talimatını vermesi, en çok yol uğruna partisinden istifa etmesine neden olan Başkan Yıldırım’ı sevindirdi.

O günden sonra kolları sıvayan ve bir bölümünü tamamladığı 13 kilometrelik yolu, bahar mevsimiyle birlikte çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını belirten Yıldırım, “Kış dönemi bitti, biz yaklaşık bir hafta 10 gündür boruları ikişerli kaynak yaparak yolun altyapısını hazırlıyoruz. Şu anda kazı işlemine başladık. 300-350 metrelik bir yer var, inşallah bunu önümüzdeki Çarşambaya kadar bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Başkan Yıldırım, devlet ocakları hariç sadece özel sektör ocaklarının ayda 2 bin ton civarında ürettiği kömür sevkıyatının yapıldığı Gelik yolunun Başbakan Erdoğan sayesinde çözüme kavuşmasının sevincini yaşadığını ifade ederek, “Bu yolun yapılması için çok mücadele verdik. Ancak sesimizi gerekli yerlere duyuramadık. Duyuramamış olmanın mesuliyeti de bana aittir. Ancak bölgemizde meydana gelen grizu kazası (17 Mayıs 2010) nedeniyle 30 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, Sayın Başbakanımızın da bölgemizi ziyaretine sebep olmuştur. Bu ziyaret sırasında Gelik beldemize gelen Sayın Başbakanımız yoların iyi olmadığını görmüş ve gerekli talimatları vermiştir. Ertesi günü talimat üzerine gelen Karayolları Bölge Müdürü ve iki mühendisi yolu gözden geçirmiş ve buna göre bir proje çalışmaları yapmıştır. Su şebekesi sadece buradadır. Bunun 2 kilometresi Gelik’e, 2 kilometresi ise Kilimli beldesine aittir” dedi.

"ASIL TAKDİRİ BEN DEĞİL İŞÇİLER HAK EDİYOR"

Yol yapımında çalışmasının insanlar tarafından takdirle karşılandığını, asıl takdirin ise işçilere ait olduğunu kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: "Sayın Başbakanımız geldi ve bu iş bitecek dedi. Sayın Başbakanımızın talimatı gereği ben bu işin başında bizzat bulunuyorum. Su şebekesinin bir an önce bitmesi için çalışmaları sürdürüyorum. Tabi bu talimatın ötesinde benim kendime göre bir prensibim var: Ben işimin başında olmak istiyorum. İşin başında olmadığınız zaman o işin yürümesinde hem zaman hem de kalite olarak kayıplar oluyor. 13 kilometrelik bir çalışma oldu. Dolayısıyla onu da göz önünde bulundurarak arkadaşlarımla birlikte el ele bu işi götürüyoruz. Burada asıl emeği geçen ben değilim, bu işi yapan işçi arkadaşlarımızdır. Canla başla çalışıyorlar; yerine göre akşam saat 20.00’ye kadar bile çalıştığımız oluyor. Ben onları tebrik etmek isterim. Tabi herkesin gözü bize takılıyor, başkan çalışıyor diyorlar. Ben bu bölgenin vasat çalışan bir belediye başkanıyım. Benden daha çok çalışan arkadaşlarım var. Onları takdir etmek lazım aslında."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile