Ticaretle uğraşan Bafralı gurbetçi bir ailenin iki çocuğu olan Almanya doğumlu Aytaç (34) ve Dursun (33) Türköz kardeşler, 8-9 yaşlarındayken aileleriyle birlikte Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. İlk ve orta öğrenimlerini Bafra’da tamamlayan Türköz kardeşler, daha sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Üniversiteyi bitiren kardeşler, kısa bir aranın ardından TUS’a hazırlandı. Türköz kardeşler, 2009 Nisan ayında girdikleri TUS’ta OMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nü kazandı. Aynı fakülteyi bitiren, girdikleri TUS’ta aynı bölümü kazanan kardeşler, uzmanlıklarını alacak olmanın heyecanını yaşıyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan kardeşler, pazartesi günü son sınavlarına girerek uzmanlıklarını alacaklar. Eğitim hayatları boyunca birbirlerine destek olan Türköz kardeşler, bundan sonraki meslek hayatlarında da birlikte çalışmayı planlıyor. Aralarında birçok benzerlik olan kardeşlerin tek ayrıldıkları nokta ise birinin Fenerbahçe, diğerinin Galatasaray taraftarı olması.
AYTAÇ TÜRKÖZ: "AÇILAN İKİ KONTENJANA BİZ YERLEŞTİK"
Eğitim öğretim hayatları boyunca kardeşiyle birbirlerine destek olduklarını söyleyen Dr. Aytaç Türköz, “Aynı fakülteyi kazandık. Aynı TUS sınavında aynı üniversitenin aynı bölümünü kazandık. Birimizin dördüncü, birimizin on birinci tercihiydi burası. Gece-gündüz çalışarak sınava hazırlandık ve kazandık. 2009 Nisan’da burası iki kontenjan açmıştı. İki kontenjanla da biz buraya yerleştik. Zorlu bir dönemin ardından uzmanlığımızı alıyoruz. Hayata bakış açımız, genel kültürümüz ve öğrenimimiz gibi hayatımızda benzerlikler var. Fakat bunun yanında zıt olan özelliklerimiz de var. Bunlardan biri kardeşimin Fenerbahçe, benim de Galatasaray taraftarı olmam” dedi.
DURSUN TÜRKÖZ: "PAZARTESİ UZMANLIK SINAVIMIZ VAR"
Aynı yeri kazanmalarının kendileri için büyük bir şans olduğunu dile getiren Dursun Türköz, “Tercihlerde iki kontenjan vardı. İki kontenjanın da bize gelebileceğini tahmin etmiyorduk. Sonra sonuçlar açıklanınca ikimizde buraya yerleşmişiz. Bu bizim için büyük bir şans oldu. Aynı bölümü bizim gibi birlikte başlayıp birlikte bitiren yok diye biliyorum. Hastaneye göreve başladığımızda bizi ikiz zannedenler oldu. 6 yıl geçmesine rağmen hala bizi ikiz olarak zannedenler var. Pazartesi uzmanlık sınavımız var. İnşallah ondan sonra bu sınavında hakkını verip uzmanlık için önümüzde bir engel olmayacak. Burada çalışan arkadaşlarımıza, hastane personeline ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Doktor Kardeşlerin Uzmanlığa Giden Öyküsü
Samsun’da aynı fakülteyi bitirerek doktor olan kardeşler, birlikte girdikleri Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) aynı fakültenin aynı bölümünü kazanmalarının ardından uzmanlıklarını alıyorlar.