Doktorlar, Silah Zoruyla Kaçirilan Meslektaslari Için Birlik Oldu

Doktorlar, Silah Zoruyla Kaçirilan Meslektaslari Için Birlik Oldu

Samsun’da doktorlar, meslektaslarinin silah zoruyla kaçirilmasina yaptiklari basin açiklamasi ile tepki gösterdi, meslektaslarini kurtaran emniyet ekiplerine tesekkür etti.

Genel Cerrahi Uzm. Dr. Mustafa Erdem, dün nöbetçi oldugu Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binasi önünde aracina binen, Sinop’ta 2017 yilinda safra kesesi ameliyatinda aort damarinin kesilmesi sonucu hayatini kaybeden 29 yasindaki Çigdem Eris’in kocasi G. Eris (34) tarafindan silah zoruyla kaçirilmisti. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine polis alarma geçip, kisa sürede kaçirilan doktoru yara almadan kurtarmisti. Bugün de Samsun Tabip Odasi’na bagli doktorlar, Dr. Mustafa Erdem’in çalistigi hastanenin önüne gelerek basin açiklamasi yapti.

Doktorlar adina basin açiklamasini okuyan Samsun Tabip Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sila Karagöz Özen, “Bugün burada basin açiklamasi yapma sebebimiz maalesef yeni bir saglikta siddet olayi ile karsi karsiya kalmamizdir. Bu hastanede görev yapan Dr. Mustafa Erdem bir hasta yakini tarafindan silahla kaçirilmis, tehdit edilmis, darp edilmistir. Emniyet güçlerinin hizli ve etkin müdahalesi sonucu hayati bir yaralanma olmadan doktorumuz kurtarilmistir. Meslektasimiza geçmis olsun diyor, her yönden sosyal ve hukuki destegimizi sunuyoruz. Olayda emegi geçen emniyet güçlerine de tesekkür ediyoruz. Samsun’da ne yazik ki çok degerli meslektaslarimiz Dr. Kamil Furtun ve Dr. Aynur Dagdemir’i 2015 yilinda görev yerlerinde karsilastiklari saldirilar sonucu kaybettik. Ardindan gün geçmedi ki yeni bir siddet olayi yasanmasin. Sadece geçtigimiz 3 ay içinde bile ilimizde 3 meslektasimiz görev basinda siddet olayi ile karsi karsiya kaldi” dedi.



“Tek tesellimiz meslektasimizin hayatta olmasi”

Doktor Mustafa Erdem’in sag olmasinin tek tesellileri oldugunu ifade eden Özen, “Dün meslektasimiz Dr. Mustafa Erdem kendisini günlerce takip eden ve planlayarak saldiriya geçen bir hasta yakini tarafindan silahla alikonuldu. Meslektasimizin bugün hayatta olmasi, aramizda olmasi bizim için tek ve en önemli teselli. Saldirganin yakalandigi ve hukuki sürecin basladigi bilgisini de paylasmak istiyoruz. Bundan sonra ne olacak? Sira hangimizde? Biz hekimler ve saglik çalisanlari görevimizi yaparken, topluma saglik hizmeti sunarken öldürülüyoruz, darp ediliyoruz, hakaretlere maruz kaliyoruz. Artik siddet nedeniyle is birakmak istemiyoruz” diye konustu.

Doktorlar, basin açiklamasinin ardindan alkislarla siddet olayini protesto ettiler. Çevredekiler ve hasta yakinlari da doktorlara destek verdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile