Doktorlarin '15 Yasini Göremez' Dedigi Engelli Kizi Simdi 28 Yasinda

Doktorlarin '15 Yasini Göremez' Dedigi Engelli Kizi Simdi 28 Yasinda

Gümüshane’de yasayan 25 yillik ögretmen Yasar Temel Baser, doktorlarin "15 yasini göremez" dedigi engelli kizi Nur Hilal Baser’in daha uzun bir hayat sürmesi için 2007 yilinda emekli olarak köye yerlesti. Tamamen dogal besinlerle beslenen Nur Hilal Baser, 28 yasina ulasti.

Gümüshane’nin merkeze bagli Gözeler köyünde yasayan emekli sinif ögretmeni Yasar Temel Baser (67), hayatini Mukopolisakkaridoz (MPS) hastasi engelli kizi Nur Hilal Baser’e adadi. MPS hastaligi tanisinin koyulmasinin ardindan doktorlarin "15 yasini göremez" dedigi kizi için harekete geçen Baser, 25 yillik ögretmenlik mesleginden emekli olarak 2007 yilinda Gözeler köyüne yerlesti. Kizlarinin daha uzun bir ömür geçirmesi için mücadele eden Yasar Temel Baser ve esi Rabia Baser, engelli kizlarini 17 yildir kendi bahçelerinde ürettikleri ve hayvanlarindan elde ettikleri dogal ürünlerle besleyerek 28 yasina kadar yasamasini sagladi.

Dogal ürünlerin ve temiz köy havasinin kizinin uzun yillar yasamasinda çok etkili oldugunu söyleyen Rabia Baser (67), kizlarinin bakimini hiçbir zaman aksatmadiklarini belirtti.



“Kendimi tamamen çocuguma adadim”

Gidalarin yaninda köydeki temiz hava ve suyun da kizinin uzun yasamasinda etkili oldugunu ifade eden Yasar Temel Baser, “Erken emekli olmamin en büyük nedeni rahatsiz olan kizim. Kizimin daha uzun ve saglikli yasamasi için emekli olup köye gelmeyi tercih ettim. Köyde kizimizi organik ve saglikli yiyeceklerle, hayvansal gidalarla besliyoruz. Daha saglikli ve daha faydali oluyor onun için. Hava ve suyun da temiz olmasi saglikli olmasinda etkili. Kizimi Çapa Tip Fakültesi’ne götürdüm. Burada yapilan tetkikler ve tedaviler sonuç vermedi. Oradaki doktorlar da bu hastalikta hastanin çok uzun yasamayacagini söylediler. Ben de artik tedavi olmadigi için kizimi alip Gümüshane’ye geldim ve emekli oldum. Çok ise yaradi, su yasa kadar ufak tefek sikintilar haricinde herhangi bir sorun yasamadik. Kendimi tamamen çocuguma adadim” dedi.

Kizlarinin yemegi ve temizligini aksatmadiklarini söyleyen Rabia Baser de, “Günlük çocugumuzla ilgileniyoruz, hem yemesi, hem temizligi. Çapa Tip Fakültesi’nde hocalar bana ’Giderse 15 yasina kadar gider’ dediler” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile