Dokuma Alanına Yapılması Düşünülen İlk Görüşler Paylaşıldı

Dokuma Alanına Yapılması Düşünülen İlk Görüşler Paylaşıldı

Dokuma Projesi Çalışma Grubu Başkanı Osman Aydın, gerçekleştirdikleri 8 toplantıda dokuma alanına neler yapılacağı ile ilgili ortaya çıkan 31 maddelik görüşleri kamuoyu ile paylaştı.


Dokuma İplik Fabrikası alanına neler yapılması ile ilgili fikir projesi hazırlanması amacıyla oluşturulan Dokuma Projesi Çalışma Grubu Başkanı Osman Aydın, fabrikanın memurlar yemekhanesinde basın toplantısı düzenledi.

Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nun yaklaşık 3 ay önce kurulduğunu belirten Aydın, her kesimin düşünce ve önerilerini alarak 8 toplantı gerçekleştirdiklerini ve alınan görüşlerin çok yönlü görülmediğini kaydetti.

Daha fazla görüş ve düşüncelerin alınması amacıyla 7 Nisan 2015 gününe kadar vatandaşların görüşlerini www.kepezdokuma.com adresine gönderebileceklerini dile getiren Aydın, bugüne kadar değerlendirilecek görüşleri ise şöyle açıkladı:
"Orman bakımdan geçirilip, piknik alanı olarak halka açılabilir. Dokuma Parkı ve Müzesi yapılabilir. Kültür ve sanat faaliyetleri için kullanılabilir. Güzel sanatlar galerisi yapılabilir. Sanayi müzesi kurulabilir. Tematik müze kurulabilir. Dokuma tarihine ilişkin müze oluşturulabilir. Antalya’daki önemli kişilerin bilgileri bahçede sergilenebilir. Güzel ve sanatlar ve arkeoloji alanında atölye çalışmaları yapılabilir. Seri konferanslar düzenlenebilir. Gençler ve çocukların dahil edildiği proje alanları oluşturulabilir. Japonya başta olmak üzere bir çok yaratıcı fikirlerin sergilendiği bir merkez olabilir. Sanatçılar sokağı oluşturulabilir. Kurumlar için toplantı salonları kurulabilir. Günlük spor alanları yapılabilir. Yürüyüş alanı yapılabilir. Kent müzesindeki dokuma atölyesinde çocuklara dokuma eğitimi verilebilir. Hobi bahçeleri kurulabilir. Eski yemekhaneler emekli kıraathanesi ve emekçi lokali olarak kullanılabilir. Yaşayan müze oluşturulabilir. Dokuma arşivi üniversite arşiviyle sergilenebilir. Santral İstanbul ve Haliç örnek alınabilir. Endüstri tarih müzesi oluşturulabilir. Mevcut binaların karakterleri korunmalı ve aslına uygun olarak restore edilmeli. Yeşil doku korunmalı ve gerekli yerde iyileştirme yapılmalı. Binaların içinde kültür ve sanat faaliyetlerine yer verilmeli. Binaların içinde sergi salonları oluşturulmalı. Sanayi tarın ve diğer kültür müzeleri oluşturulmalıdır. Geçmiş yıllarda düğünlerin yapıldığı yemekhane salonları yeniden bu amaçla kullanılabilir. Bölge ticari kaygı olmadan mevcut karakteri korunarak herkesin kullanımına açılmalıdır."
Rapor hazırlanmadan kendileri eleştirenlere de cevap veren Aydın, "Bizi eleştirenlerin her türlü eleştirisine açığız, yeter ki yapıcı olsunlar. Daha raporu görmediniz. Biz kendimize güveniyoruz. Kendilerine güvenmeyenlerin eleştirilerine güvenmiyoruz. Raporu görmeden bizi bu görevi kabul etmemiz nedeniyle eleştiren, suçlayan çevrelere azıcık ‘Sabredin’ diyoruz" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile