Dokuma Fabrikasi'ndaki Eski Misafirhane Nostaljik Otele Dönüstürülüyor

Kepez Belediyesince, Dokuma Fabrikasi Yerleskesi'nde bulunan isçilerin konakladigi eski misafirhanenin nostaljik bir mimari tasarimla 1974 Oteli'ne dönüstürülecegi belirtildi.

Kepez Belediyesinden yapilan açiklamada, hukuki sorunlarin çözülmesinin ardindan halkin kullanimina açilan Dokuma Fabrikasi yerleskesindeki binalarin müze, kütüphane, sanat galerisi ve bilim merkezine dönüstürüldügü hatirlatildi.

"DokumaPark" ismiyle kent parkina dönüstürülen fabrika arazisinin sehir için akciger islevi görevi gördügüne dikkati çekilen açiklamada, yerleskedeki isçilerin konakladigi eski misafirhanenin de nostaljik bir mimari tasarimla 1974 Oteli'ne dönüstürülecegi kaydedildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, otelin koruma mantigi ile bir misafirhanenin yeniden islevlendirilmesi ve hayata kazandirilmasindan ibaret bir proje oldugunun altini çizdi.

Otelin Yesilçam film sahnelerini hatirlatacak bir görünüme sahip olacagina dikkati çeken Tütüncü, nostaljiyi sevenler için alternatif bir konaklama merkezi olacagini vurguladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile