Dokuz Aylik Maasiyla Köyüne Lavanta Bahçesi Kurdu

Konya’nin Derebucak ilçesindeki lavanta bahçeleri, yaz mevsiminin gelmesi ile mor renge bürünürken doga tutkunlari ve fotograf severlerin de ugrak yeri oldu.

Ilçeye bagli Gencek Mahallesi’nde 6 dönümlük arazilerinde 3,5 yil önce lavanta bahçesi kuran Havva-Kemal Kendir çifti, alanda çiçeklerin açmasiyla birlikte lavanta kokulu bahçelerinin kapisini ziyaretçilere açti.

Bahçe sahibi Havva Kendir, AA muhabirine, 9 aylik maas birikimiyle 3,5 yil önce köyüne esiyle birlikte lavanta bahçesi kurduklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Derebucak’ta lavanta ekiminin yeni basladigi yillardi. O günlerde ISKUR araciligiyla asgari ücretli bir kurumda çalisiyordum. 9 aylik maasimi biriktirerek esimle birlikte burayi ekerek buraya bu yatirimi yaptik. Ben çapa isleriyle ilgilenirken, esim de diger isleriyle ilgileniyor. Burada arilarimiz da var, lavanta bali ve yagi üretiyoruz. Burasi Beysehir ve Derebucak'a ve Antalya yoluna yakin oldugu için çok ragbet görüyor, burada lavanta bahçesi oldugunu duyanlar ziyaret ediyor. 1400 rakimlardaki bu bahçemiz yazin serin havasiyla da insanlari buraya çekiyor. Dogaseverler, fotograf tutkunlari, yerli ve yabanci turistler, çiftler de gelin damat çekimleri için geliyorlar. Yayla havasiyla ve lavanta kokusuyla buraya bayiliyorlar."

Ziyaretçilerden Antalya’nin Manavgat ilçesinden gelen Ayhan Özgür bahçeyi çok begendigini söyledi.

Katildigi doga gezisi dolayisiyla Manavgat’tan Gencek’teki lavanta bahçesine geldiklerini anlatan Hicran Güler ise "Lavanta bahçesine bayildik. Güzel ve mis gibi kokuyor. Tarlanin sahibi de çok ilgili ve misafirperver. Bizler için güzel masalar, salincaklar kurmuslar. Çok begendik, ben ilk defa lavanta bahçesi görüyorum." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile