Dokuz Eylül'den Sağlık Ordusuna Taze Kan
Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde 31 yıldır Tıp, Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Onkoloji, Beden Eğitimi ve Spor Dalları gibi branşlarda yüksek lisans-doktora eğitimi veren Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2012-13 eğitim öğretim döneminde 75 mezun verdi.
Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda Enstitü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen mezuniyet törenine; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Yaparel, Prof. Dr. Murat Özgören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Refik Mas, Başhekim Yardımcıları, Katip Çelebi Üniversitesi, Şifa Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Enstitüleri Müdürleri ile yardımcıları, akademisyenler, aileler katıldı.
Törende, Doktora Programı birincisi Dr. Ebru Demiray Gürbüz, Doktora İkincisi Dr. Özlenen Şimşek Papur ve Doktora Üçüncüsü Dr. Merih Şenduran’ı DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda ve DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Refik Mas birer plaket vererek kutladı.
Rektör Prof. Dr. Füzün konuşmasında; “Böylesine güzel bir toplantıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye, dünyada söz sahibi olmak, bulunduğu yerden çok daha yükseklere çıkmak istiyorsa, şüphesiz ki gideceği yol araştırma, geliştirme ve bunu teknolojiye dönüştürmekten geçiyor. Bu tip enstitüler, bu amaca hizmet eden çok önemli kuruluşlarımız. Türkiye’nin şu anda AR-GE’ye ayırdığı pay yüzde 0.8. Bu oran 2023’te yüzde yüzde 2 olacak. Bu çok güzel. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak temel iki görevimizden birisi olan araştırmaya çok önem veriyoruz. 2014’te AR-GE merkezimiz hizmete girecek. İstediğimiz seviyeye gelmek için sizlere güveniyoruz. Sizler için emek harcayan ailelerinize ve hocalarınıza candan teşekkür ediyorum” dedi.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu da enstitünün gelişimi ve çalışmalarını anlattığı sunumunda şöyle konuştu: “27 anabilim dalımız ve 50’si yüksek lisans, 30’u doktora olmak üzere toplam 80 programımız var. Enstitümüz, 9’u multidisipliner, 18’i sağlık kampüsündeki diğer kurumların birlikte oluşturduğu bir bütün. Şu anda toplam 587 kayıtlı öğrencimiz mevcut. Bunun 192’si doktora, 395’i yüksek lisans öğrencisi. Bu yıl kaydolan öğrenci sayımız 122 ve bunun 25’i doktora, 97’si yüksek lisans öğrencisi. Bu sene toplam 75 mezun veriyoruz. Bunların 22’si doktora, 53’ü yüksek lisans mezunu. Kuruluşumuz olan 1982’den bu yana 1006 mezun verdik. Yüksek lisans ve doktora eğitiminde en önemli konu, Avrupa Birliği’nde standardizasyonu, yani tanınılırlığı sağlamak. Bu anlamda 2013 yılında Bologna Eşgüdüm Kurulu denetimindeki ‘Diploma Eki’ çalışmaları dahilinde Yüksek Lisans programları başarı ile yaşama geçirildi. Şimdi hedefimiz, Yüksek Lisanstaki gibi Doktora Programlarının da kalitesini standartlaştırmak. 2014’te önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Geçen yıl 25’insi İstanbul’da gerçekleştirilen Sağlık Bilimleri Enstitüleri Toplantısı’nın 26’ncısını ekim ayında üniversitemizde gerçekleştireceğiz. Enstitüzümüzden başarı ile mezun olan arkadaşlarımızı iyi birer bilim insanı olarak yetiştirdiğimizi düşünüyor, değerli ailelerini kutluyorum.”
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Doktora Programı mezunu Dr. Özlenen Şimşek Papur’a “En İyi Poster Ödülü”nün verildiği törende ayrıca 2012-2013 eğitim öğretim yılı mezunları içinde yer alan Doç. Dr. Dilek İnce (Onkoloji Anabilim Dalı), Öğr. Gör. Dr. Aygül Kısa (Hemşirelik Anabilim Dalı), Öğr. Gör. Dr. Ayla Tuzcu (Hemşirelik Anabilim Dalı) ve Öğr. Gör. Dr. Sema Canbaz Ulaş’a (Halk Sağlığı Anabilim Dalı) “Örnek Olanlar” belgesi verildi.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 20. yılını tamamlayan Hasan Erikli, 15. yıllarını dolduran Füsun Yeşilkaya ile tamamlayan Meltem Çakarel’e de Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu teşekkür plaketi verdi.