Dokuz Eylül Üniversitesi Yari Olimpik Yüzme Havuzu Açildi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tinaztepe Yerleskesi'nde yapimi tamamlanan yari olimpik yüzme havuzu hizmete girdi.

Havuzun açilis töreninde konusan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, rektörlük olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini, Tinaztepe yerleskelerindeki yari olimpik havuzla sportif faaliyetlerdeki çitalarinin yükselecegini söyledi.???????

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina ragmen Nisan 2020'de basladiklari insaat çalismalarinin 14 ayda tamamlandigini belirten Hotar, söyle konustu:

"Hemen ardindan buradaki binanin ve çevresinin teknik kisimlarini ve peyzaj düzenlemelerini gerçeklestirdik. Böylece yatirim maliyeti 10 milyon lirayi asan spor kompleksimizi hizmet etmeye hazir hale getirdik. Altini çizmek isteriz ki burayi, özellikle çok amaçli hizmet edecek sekilde planladik. Yaklasik 4 bin metrekare kapali alani bulunan bu tesisimiz, kapali spor salonu, futbol sahasi, atletizm pisti, açik basketbol sahalari, tenis kortlari ve mini futbol sahasinin bulundugu nadide bir eser olarak üniversitemizin yatirim hanesine yazilmis oldu."

Izmir'deki ilk veteriner fakültesini Kiraz'da kurduklarini, dis hekimligi fakültesini açtiklarini, Aliaga Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesinin temelini attiklarini, Türkiye'nin ilk Translasyonel Onkoloji Anabilim Dali ile GETAT Uygulama ve Arastirma Merkezi'ni hayata geçirdiklerini hatirlatan Hotar, "Sorumluluklarimizi aksatmadik, aidiyet baglarimizi güçlü tuttuk, kurucu ilkelerimize ve degerlerimize sahip çiktik." dedi.

Hotar, spor bilimleri alanindaki yatirimlari sürdüreceklerini belirterek, sözlerini söyle tamamladi:

"Ülkemizi ve üniversitemizi temsil edecek sporcularimiza ve bilim insanlarimiza destek olacak, bu tür yatirimlarla onlara her türlü firsati sunacagiz. Bizler biliyoruz ki bir sporcunun basarili olmasi çalismasi kadar, sunulan imkanlara ve hizmetlere de baglidir. Biz bu gerçekle hareket ediyoruz. Dolayisiyla bu anlayis içinde üniversitemizdeki her yatirimin bir sonrakinin de habercisi olacagini söylüyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile