Dolandırıcılara Karşı, Emniyetten Sıkı Tedbir

Dolandırıcılara Karşı, Emniyetten Sıkı Tedbir

Telefonla arayarak kendilerini kamu görevlileri olarak tanıtan şebekeye karşı emniyet, belediye hoparlörlerinden anons ederek, değişik yerlere ilanlar asarak vatandaşı uyarıyor.

Ünye’de İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaklaşık bir aydır devam eden uyarı anons ilanlarının ardından, il emniyet müdürlüğü de yazılı açıklama ile vatandaşların dikkatli olmasını bildirdi.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, "İlimizde değişik tarihlerde vatandaşlarımızı cep telefondan arayarak, kendisini emniyet görevlisi, savcı, hakim gibi sıfatlarla tanıtan; banka hesaplarının, internet adreslerinin veya telefon numaralarının terör örgütü üyelerine kopyalandığını söyleyerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numaralarına ve telefon numaralarına para göndermelerini, ayrıca cep telefonuna kontör satın alınmasını sağlayarak kart üzerinde bulunan numaraların şifrelerini kendilerine söylemelerini isteyen şahısların dolandırdıkları ve haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir." şeklinde uyardı.

Emniyet Müdürlükleri tedbir olarak ise "Benzer dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi için vatandaşlarımızın cep telefonlarına Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bilgilendirme mesajı gönderilmektedir. Aynı zamanda konuya daha fazla dikkat çekmek amacıyla hazırlanan afişler, el ilanları ve broşürler ilgili birimlerimiz tarafından dağıtılmıştır. Bu tür mağduriyetlerin yaşanmaması için vatandaşlarımızın kendilerini arayarak para ve kontör göndermelerini isteyenlere itibar etmemeleri, konuyu en yakın güvenlik birimine bildirmeleri gerekmektedir." denildi.

Ayrıca gerçekte kamu görevlisi olarak çalışan polislerin, savcıların ve hâkimlerin hiçbir şekilde vatandaşlardan para ve kontör gibi şeyleri istemeyecekleri kamuoyunca bilinmesi hatırlatıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile