Yeditepe Üniversitesi açıklamasına göre, doğumu 1996 yılında bilim dünyasında çığır açan koyun Dolly'nin klonlayıcısı Prof. Wilmut, Yeditepe Üniversitesi'nde 'Klonlama Teknolojisinden Hastalıkların Tedavisine, Dolly'nin Hikayesi' başlıklı bir konferans verdi.
Halen Edinburg Üniversitesi'nde akademisyenlik yapan Wilmut, bilim dünyasında açtığı yeni yolu, Dolly'nin hikayesini ve günümüzde devam eden çalışmalarını Yeditepe Üniversitesi öğrencileri ve bilim meraklılarıyla paylaştı.
Wilmut, 1991 yılında katıldığı bir sohbette, bir embriyodan diğer bir embriyoya çekirdek transferinin yapıldığını duyduğunu ve bu çalışmadan aldığı ilhamla klonlama çalışmalarına başlamaya karar verdiğini belirtti.
İnsan klonlama fikrini etik bulmadığını vurgulayan Wilmut, bunun yerine yeniden programlandırılabilir kök hücreler üzerinde çalışma yapılmasının daha doğru ve yararlı olacağının altını çizdi.
Wilmut, şu anda üzerinde çalıştığı projelerden biri olarak yeniden programlandırılabilir kök hücre kütüphanesi oluşturduklarına dikkati çekti.
Bu hücre bankalarının tüm dünyada yaygınlaşmasını hedeflediklerini dile getiren Wilmut, bu sayede genetik hastalıkların tedavisinde yeni yöntemlerin geliştirilebileceğini de kaydetti.
Dolly'yi Klonlayan Profesör Yeditepe Üniversitesine Konuk Oldu
Yeditepe Üniversitesi, koyun Dolly'yi klonlayan Prof. Ian Wilmut'u ağırladı.