Dolmusun Açik Birakilin Kapisindan Düsen Kadin Yasam Mücadelesi Veriyor

Dolmusun Açik Birakilin Kapisindan Düsen Kadin Yasam Mücadelesi Veriyor

Adana’da dolmusta ücret ödemek için ayaga kalktigi sirada açik birakilan kapidan asagi düserek agir yaralanan yasli kadin hayatta kalma mücadelesi verirken, sürücü adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Edinilen bilgiye göre kaza, 24 Nisan günü saat 14.30 siralarinda Sariçam ilçesi Balcali Mahallesi Güney Kampüs yolunda meydana geldi. Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi Balcali Hastanesi’ne kontrole giden Hatice Sabahi (75), evine dönmek için Vedat K.’nin kullandigi 01 J 0364 plakali özel halk otobüsüne bindi. Sürücü direksiyon basinda sigara içtigi sirada otobüs kapisi açik bir sekilde ilerlerken, Sabahi ulasim kartini göstermek için ayaga kalkti. Manevra sirasinda dengesini kaybeden Sabahi, açik olan kapidan asagi düserek basini asfalta çarpti. Ihbar üzerine kaza yerine gelen saglik ekipleri, Sabahi’yi ilk müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye götürdü. Sürücü ise gözaltina alinarak polis merkezine götürüldü. Hastanede ameliyata alinan 6 çocuk annesi Sabahi’nin beyin kanamasi geçirdigi, köprücük ve kürek kemigi ile gögüs kafesinde kiriklar oldugu belirlendi. Kafatasinda biriken kan bosaltilan Sabahi, yogun bakim ünitesinde entübe edildi. Sabahi’nin emekli ögretmen esi Cemil Sabahi (74) ile çocuklari hastaneye giderek, gelecek iyi haberi beklemeye basladi.

Polis merkezindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen sürücü Vedat K. ise çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Esinin hayati tehlikeyi atlatamadigini anlatan Cemil Sabahi, “Bu apaçik cinayete tesebbüstür. Kapiyi neden açik birakmis, bilemiyorum. Bir litre az mazot yakmak için mi böyle yapiyorlar? Ayrica sigara içiyor. Insan hayati bu kadar ucuz mu? Adli kontrol verilerek serbest birakilmis. Esimin beyin kanamasi ameliyatla durduruldu. Uzun süredir de uyutuluyor. Üstelik vücudunda çok sayida kirik var. Hayati tehlikeyi atlatabilirse kiriklarina bakilacak. Son derece berbat durumdayim” diyerek gözyasi döktü.

Oglu Selahattin Sabahi (51) ise kapisi açik giden otobüsler konusunda tedbir alinmasi gerektigini belirterek, “3 gündür hastanedeyiz, otobüsleri takip ediyorum ve hala kapilari açik geziyorlar. Buna bir son verilmesini istiyorum. Adana’nin bu ciddi sorununun çözülmesi lazim. Bizim canimiz yandi, baskasinin cani yanmasin. Annemin hayati tehlikesi sürüyor. Kiriklari tedavi edilemiyor. Sürücüden sikayetçiyiz. Saliverilmesine anlam veremedim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile