Dolu Ve Firtina 11 Bin Dekarlik Alana Zarar Verdi

Dolu Ve Firtina 11 Bin Dekarlik Alana Zarar Verdi

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde dolu ve firtinanin verdigi zarar belirleme çalismalari tamamlandi. Yapilan çalismada 11 bin dekarlik alanda yüzde 50 ile yüzde 100 arasinda zarar meydana geldigi tespit edildi.



Hasar tespit çalismalarinin Sarigöl Ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ekipleri tarafindan yogun çalisma sonucu belirlendigini belirten Sarigöl Ziraat Odasi Baskani Ali Ihsan Ülgen, Sarigöl ve çevresinde son dolu ve firtinadan etkilenen 11 bin dekarlik alanin incelendigini söyledi.

Ülgen, "Yapilan zarar belirleme çalismalari sonunda yerine göre yüzde 50 ile yüzde 100 oraninda zarar belirlendi. Burada yapilacak islem öncelikle tarim sigortasi yaptiran üreticilerimiz TARSIM’e müracaat etmeleri, sonra sigortasiz olan üreticilerimiz için borç ertelenmesi yapilmalidir. Zarar gören baglarin yas olarak degerlendirilmesi zor ancak kurutmalik olarak degerlendirilmelidir." dedi.



Ülgen, Sarigöl’de Çanakçi, Çavuslar, Çimentepe, Sigirtmaçli ve Tirazlar Mahallerindeki üzüm baglarinda zararin yogun oldugunu ifade etti.



Manisa CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakirlioglu da dolu ve firtinadan meydana gelen zarari incelemek için Sarigöl’e geldi. Bakirlioglu’nun üzüm baglarindaki incelemesine, Sarigöl Ziraat Odasi Baskani Ali Ihsan Ülgen, Sarigöl CHP Ilçe Baskani Erman Halil Eryilmaz, CHP Sarigöl Kadin Kollari Baskani Nilüfer Erin katildi.

Bakirlioglu, mahalleri ve baglari dolasarak üreticilerin sorunlarini yerinde dinleyerek notlar aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile