Domuz Vurana Kurşun Bedava

Domuz Vurana Kurşun Bedava

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Ziraat Odası, üreticilerin ürünlerine zarar veren yaban domuzlarının avlanmasını teşvik amacıyla, avcılara vurdukları her domuz başına hediye olarak 5 kurşun veriyor.


İlçede son yıllarda artan domuz popülasyonu sebebiyle kuru tarım, yem bitkileri, meyve, sebze ve yer fıstığı gibi ürünlere büyük zarar veren domuzların azalmasını amaçlayan oda yönetimi, av sezonunun açılması ile birlikte avcıları teşvik amacıyla ödüllendirme kararı aldı. Ziraat Odası, avcılara vurdukları her domuz başına 5 kurşun veriyor. Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, “Yöremizde kurt ve çakal neslinin yok denecek kadar azalması sebebiyle yaban domuzları çoğaldı. Üretici, ormanlık alanlara yakın bölgelerdeki arazilerinden ürün alamaz oldu. Her mevsim ürün hasadı yapılan bölgemizde büyük ölçüde bu hayvanlar üreticiye zarar veriyor. Meyve bahçelerindeki ürünlere ve meyve fidanlarına önemli ölçüde zarar veriyor. Kuru tarım, sebze, yem bitkileri, zeytin ve akla gelebilecek her türlü ürüne zarar veriyor. Domuz sürüleri önceleri onlarla ifade edilirken şimdilerde ise yüzlerle ifade edilmeye başladı.

Buda yöre üreticisine ve ülke ekonomisinde büyük zarar veriyor. Bu nedenle oda olarak domuz avını cazipleştirmek amacıyla böyle bir ödüllendirmeye gittik” dedi.

Bayramiç Avcılık Atıcılık ve İhtisas Derneği Başkanı Yılmaz Beceren ise, son 5-6 yıldır aşırı derecede artan yaban domuzu yöre üreticisine büyük zarar verdiğini ifade ederek, “Son yıllarda ilçemizin tüm köylerinden domuz zararları ile ilgili büyük şikayet gelmeye başladı.

Artık domuzlar gece gündüz yiyecek bulmak için gezinmeye başladı.

Köy bahçelerine, hatta evlerin bahçelerindeki bitkilere zarar vermeye başladı.

Domuz sürüler 50 şerli 100 erli sayılarla gezmeye başladı.

Büyük sürülerin girdiği buğday, mısır, yer fıstığı, meyve bahçesinde mahsul kalmıyor. Bu nedenle popülasyonun azalması için Ziraat Odası avcılara böyle bir destek sağladı. Buda avcıları biraz özendiriyor” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile